"Protestul organizat de DA nu este altceva decât un început de campanie electorală"

Embed:

Protestul din 24 aprilie, organizat de către liderii formaţiunii "Demnitate şi Adevăr" nu este altceva decât un început de campanie electorală. Astfel de manifestaţii nu-şi au rostul atât timp cât guvernarea a îndeplinit o mare parte dintre revendicările protestatarilor. Declaraţiile au fost făcute aseară de către invitaţii emisiunii Fabrika. 

Fostul viceministru de Interne Ghenadie Cosovan consideră că în ţara noastră lucrurile decurg prost, deoarece toate manifestaţiile violente sunt organizate în zilele în care sunt sărbători religioase.

"Dacă ne aducem aminte 7 aprilie e de Buna Vestire, 6 septembrie e după cum ţin minte Ziua Crucii, 20 ianuarie Boboteaza ori Sfântul Ion şi noi ne asumăm nişte păcate nu numai în faţa cetăţenilor, dar şi în faţa poporului", a spus Cosovan. 

Invitaţii emisiunii au mai spus că protestul este intens promovat, deoarece prin intermediul acestuia se urmăreşte acapărarea puterii în stat.

"Noi putem deja clar să vorbim despre o grupare, revanşardă care ţinteşte spre puterea politică. Situaţia e mult mai gravă, de ce? Se vorbeşte despre tactica de a rupe cordoanele poliţiei. Organelor de respectare a ordinii publice. În acest caz eu mai mult întrevăd o tendinţă de a provoca organele Ministerului de Interne", a spus analistul politic Victor Gurău. 

Iar fostul comisar pentru activitate operativă din Tighina, Victor Alexeev, a menţionat că revendicările oamenilor, care vor ieşi în stradă, vor fi de ordin social, şi nu politic.

"De data asta chiar e nonsens , pentru ce se vine acum şi cheamă aceşti lideri cheamă la protest în plin post, într-o sărbătoare aşa de mare religioasă şi se pregătesc pentru a fi şi violenţe, chiar nu văd sensul", a spus Alexeev. 

"Cetăţeanul nostru după mine este suficient de matur ca să înţeleagă că într-un an de zile toate acele revendicări nu erau altceva decât un paravan pentru a veni în faţă, ai utiliza ca şi instrument pe cetăţeanul care este defapt dezamăgit. Nu poţi să îndobitoceşti masele până la atât, mai devreme sau mai târziu îşi dau vine seama că i-ai utilizat ca şi instrument pentru obţinerea puterii", a spus doctorul în drept, Alexandru Cuia. 

În spatele Partidului Platforma "Demnitate şi Adevăr", se află oligarhii daţi în urmărire internaţională Victor şi Viorel Ţopa.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu