Protestul continuă. Bubuieci, încotro? Oamenii cer închiderea gropii de gunoi din localitate

Embed:

Zeci de locuitorii din comuna Bubuieci au ieşit și astăzi în stradă unde au cerut închiderea gropii de gunoi, care se află în apropierea localității.

Oamenii au blocat din nou accesul camioanelor de la Autosalubritate, după ce primarul municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, nu a venit la întâlnirea cu localnicii programată pentru astăzi.

Oamenii sunt nemulțumiți că autoritățile tărăgănează soluționarea problemei.

"Înainte de alegerile locale a fost întâlnirea cu locuitorii satului Bubuieci la care a promis că groapa de gunoi pleacă de aici, o iau. De ce nu îndeplineşte? Toată populația municipiului Chișinău, veniți și protestați cu noi. Vă privește și pe dvs în funcție de cum bate, respirați și dvs, nu doar noi"

"Lumea nu mai are încredere. Atâta timp cât nu se rezolvă problema, noi vom sta. Nu are importanţă cât va dura"

"Problema în cauză, cum şi am vorbit, nu este numai a Bubuieciului. Este o problemă destul de serioasă la nivel de ţară"

Întâlnirea cu primarul Dorin Chirtoacă a fost amânată pentru mâine. Discuțiile vor avea loc însă în birou, nu în stradă. Reprezentanții Primăriei, prezenți la fața locului, promit să găsească o soluție până la sfârşitul lunii aprilie, după ce va fi redeschisă groapa de gunoi din satul Țânțăreni, raionul Anenii Noi.

"Vorbim de un depozit ecologic de stocare a deşeurilor menajere în special a deşeurile biodegradabile. În urma căruia va fi extras biogazul care va fi folosit pentru producerea energiei electrice şi va fi epurat într-o staţie de epurare modernă în cadrul acestui depozit", a spus şefulul Î.M. pentru Servicii Locative, Râşcani, Vasile Efros.

Din cauza protestului de la Bubuieci, reprezentanții Regiei Autosalubritate se tem că municipiul Chișinău riscă să se transforme într-un morman de gunoaie.

"O să fie gunoi în oraş, neevacuat. Lumea o să vină şi nu o să aibă unde arunca, coşurile o să fie pline şi cred că deja o să fie şi pe jos", a spus şeful adjunct al Regiei "Autosalubritate", Alexandru Bujura.

Și gunoierii spun că au de suferit de pe urma protestului.

"Nouă ne plătește pentru cursă, facem cursă, avem salariu, nu facem... stăm degeaba. Nu avem nimic de la asta. 50-60 de lei pentru cursă avem", a spus şeful adjunct al Regiei "Autosalubritate", Alexandru Bujura.

Groapa de gunoi din Bubuieci activează din 2010. Cea mai recentă autorizaţie, oferită în mai 2016, este valabilă până în 2021.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu