Protestele vestelor galbene au fost reluate sâmbătă în mai multe oraşe din Franţa

Embed:

Protestele vestelor galbene au fost reluate sâmbătă în mai multe oraşe din Franţa. Cel puţin 3 mii de oameni au ieşit pe străzile oraşului Montpellier, acolo unde a avut loc cea mai mare manifestaţie. În unele cazuri, poliţia franceză a fost nevoită să aplice forţa, din cauza spiritelor încinse şi tentativelor de a destabiliza situaţia.

Printre cei care au mărşăluit paşnic în Montpellier, se aflau şi 500 de adepţi ai mişcării radicale anti-globalizare "Black Bloc". Aceştia au incendiat o maşină de poliţie .

În Lyon, poliţia franceză a aplicat gaze lacrimogene, pentru a stabiliza situaţia din străzi.

În acelaşi timp, în Paris, din cauza rebeliunilor din timpul manifestaţiilor, 90 de oameni au fost reţinuţi, iar alţii 60 au primit avertizări. În capitala franceză cel puţin 800 de persoane au ieşit la protest.

Mai mult, şi în Rouen, autorităţile căruia au interzis anterior manifestaţiile, vestele galbene şi-au exprimat indignarea, iar forţele de ordine au făcut mai multe reţineri. Acţiuni similare au avut loc şi în Marcelle, Lille şi Strasbourg.

Protestele Vestelor Galbene au izbucnit în noiembrie 2018, după ce guvernul francez a propus scumpirea carburanţilor pentru a determina oamenii să folosească maşinile electrice, astfel încât să fie reduse emisiile de gaze.

Treptat, manifestaţiile s-au transformat în violenţe grave soldate cu morţi şi răniţi. Manifestaţiile au loc, de regulă, în zilele de odihnă, chiar dacă Executivul de la Paris a suspendat majorarea taxelor pentru carburanţi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu