Protestele din centrul Chişinăului AU CAUZAT pierderi de milioane Ministerului de Interne

Embed:

Peste 400 de mii de ore suplimentare. Atât au fost nevoiţi să muncească poliţiştii din cauza numeroaselor proteste, care au avut loc, pe parcursul anului trecut, în ţara noastră. 

"Poliţia a reuşit să asigure în comun cu alte organe abilitate, care au fost antrenate în aceste măsuri, ordinea publică în cadrul protestelor pentru a nu degenera în dezordini în masă, în violenţe", a spus şeful interimar al IGP Gheorghe Cavcaliuc.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei, în anul 2015 au avut loc peste 16.000 de manifestaţii, dintre care aproape 23 la sută au fost organizate în Capitală.

La sfârşitul anului trecut, oficialii de la Ministerul de Interne au declarat că doar protestele din centrul Chişinăului au costat peste nouă milioane de lei. Cea mai mare parte a banilor a fost cheltuită pentru plata orelor suplimentare de muncă a poliţiştilor.  

Protestatarii aduşi în Piaţa Marii Adunări Naţionale de Partidul Platforma "Demnitate şi Adevăr" au instalat corturile în faţa Guvernului la începutul lunii septembrie. La finele aceleiaşi luni, susţinătorii lui Renato Usatîi, împreună cu socialiştii, au instalat corturi în faţa Parlamentului şi în faţa Ministerului Agriculturii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu