Protestele din Barcelona devin tot mai violente. Străzile din oraş arată ca după război

Embed:

Protestele din Barcelona devin tot mai violente. Noaptea trecută, sute de separatişti catalani s-au încăierat din nou cu poliţiştii şi au făcut un haos total în oraş. Străzile arată ca după război după ce protestatarii au scos pietre din pavaj şi le-au aruncat în direcţia forţelor de ordine.

La rândul lor, poliţiştii au tras cu gloanţe de cauciuc. Nu se cunoaşte, deocamdată, numărul victimelor înregistrate în urma violenţelor.

Manifestanţii au ieşit în stradă pentru a cincea zi consecutiv după ce nouă lideri separatişti au fost condamnaţi la închisoare pentru că au încercat să proclame independenţa Cataloniei în 2017. Turiştii care sunt în Barcelona în aceste zile sunt rugaţi să evite zonele în care au loc proteste, iar cei care urmează să ajungă acolo li se recomandă să-şi amâne vacanţele.

Mai greu le este însă vizitatorilor care au fost cazaţi în hotelurile din centrul oraşului. Printre ei este şi un cuplu din Canada, care a venit în Barcelona pentru o conferinţă. Ei spun că le este frică să iasă în stradă.

"Este înspăimântător. Suntem din Toronto şi am venit aici ieri. Suntem cazaţi în hotelul din spatele nostru. Am auzit focuri de armă. Îmi este destul de frică. Acest loc arată acum ca o zonă afectată de război", a menţionat o femeie.

Cei nouă lideri catalani au fost condamnați la până la 13 ani de închisoare pentru tentativă de răzvrătire. Fostul preşedinte al regiunii, Carles Puigdemont [CEARLS PUGI-DEMON] nu se numără printre ei, pentru că se ascunde de autoritățile spaniole în Belgia. Madridul a cerut Bruxellesului extrădarea acestuia, însă fără succes până acum.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu