Proteste violente în Venezuela: Trei persoane, ucise și sute rănite

Haosul din Venezuela continuă după ce mii de oameni au ieșit în stradă nemulțumiți de guvernul socialist aflat la putere. Încă trei persoane și-au pierdut viața și câteva sute au fost rănite după ce o serie de clădiri au fost incendiate și forțele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene, transmite AP, citat de libertatea.ro.

Trei noi decese au fost înregistrate, marți, în urma protestelor din ziua precedentă. O filmare apărută în mediul online arată cum un bărbat de 33 de ani, identificat drept Diego Hernandez a fost lăsat mort pe asfalt cu o rană în piept.

Imediat ce mulțimea înțelege că bărbatul este mort, cineva țipă "L-au omorât".

Oficialii au anunțat că un al doilea tânăr, Luis Alviarez, în vârstă de 18 ani a murit după ce a fost lovit de un glonț în mijlocul protestatarilor.

Marți a fost raportat un nou deces, Yeison Mora, de 17 ani. Acesta și-a pierdut viața după ce a fost lovit în cap de un glonț în orașul Barinas.

Protestele de luni au început pașnic, dar pe parcurs protestatarii au îneput să arunce cu pietre în militari și polițiști și apoi au dat foc unei mașini blindate.

Sute de venezueleni au fost răniți în timpul confruntărilor. De asemenea, trei ofiței de poliție au fost împușcați în centrul orașului Carabobo.

Protestele din Venezuela au izbucnit la începutul lunii aprilie, iar violențele se suprapun peste o criză economică gravă din țara cu cele mai mari rezerve de petrol.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu