Proteste violente în Cisiordania: Peste 200 de oameni au fost răniţi

Embed:

Cel puţin doi palestinieni au fost ucişi în timpul protestelor violente din Cisiordania. Ciocnirile au izbucnit în timpul unei demonstraţii împotriva operaţiunii lansate de Israel în Fâşia Gaza.

Informaţia privind moartea a doi protestatari a fost confirmată de către oficiali medicali palestinieni, care au anunţat că alţi peste 200 de oameni au fost răniţi în urma confruntărilor. La rândul lor, militarii israelieni au declarat că au recurs la forţă pentru a dispersa mulţimea care a atacat forţele de ordine cu pietre şi cocktailuri Molotov.

La protest au participat aproximativ 10 000 de oameni. Confruntări au avut loc şi la Ierusalim, unde 20 de manifestanţi au fost arestaţi.

Între timp, numărul morţilor în urma atacurilor cu rachetă lansate de Israel în Fâşia Gaza a ajuns la aproape 800, după ce alţi 15 oameni au fost ucişi în urma unui atac asupra unei şcoli din Beit Hanoun. Secretarul General al ONU a declarat că este şocat de acest caz şi a cerut din nou grupării Hamas şi Israelului să pună capăt conflictului armat.

"Am fost şocat şi îngrozit de ceea ce s-a întâmplat la şcoala ONU din Beit Hanoun. Este inacceptabil şi condamn atacul în cei mai duri termeni. Le spun ambelor părţi, atât Israelului, cât şi grupării Hamas, că este imoral să îţi ucizi propriii oameni.", a declarat secretarul General al ONU, Ban Ki-Moon.

Raidurile aeriene în Fâşia Gaza au fost lansate în data de 8 iulie. Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat că regretă pierderile în rândul civililor palestinieni, dar responsabilitatea o poartă gruparea Hamas.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu