Proteste violente faţă de vizita lui Barack Obama în Filipine. "Este ca o a doua ocupaţie militară" (VIDEO)

Embed:

Barack Obama nu este aşteptat în Filipine. Zeci de oameni din capitala Manila au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de vizita preşedintelui american, programată pentru 28 şi 29 aprilie. Manifestaţiile au degenerat în violenţe, iar poliţiştii au fost nevoiţi să utilizeze tunuri cu apă pentru a dispersa mulţimea.

Violenţele au izbucnit atunci când protestatarii au încercat să se apropie de Ambasada Statelor Unite din Filipine, pentru a denunţa acordul de securitate pe care liderul de la Casa Albă urmează să îl semneze în timpul vizitei sale în regiune. Documentul prevede creşterea numărului de trupe şi baze militare americane în statul asiatic. Localnicii spun că acest plan de militarizare va perturba pacea regională.

"Acest acord va fi unul dezavantajos pentru Filipine. Este o insultă la adresa suveranităţii noastre. Bazele militare vor fi reinstalate, va creşte numărul trupelor. Este ca o a doua ocupaţie militară a ţării de către SUA, o a doua colonizare a Filipinelor", a spus o persoană.

Turneul asiatic al preşedintelui american mai include vizite în Japonia, Coreea de Sud şi Malaezia. Barack Obama va încerca să convingă aliaţii săi că Statele Unite îşi vor respecta angajamentele militare şi diplomatice în regiune.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu