Proteste sub semnul provocărilor la mai multe instituţii de stat. "Sunt coordonate din umbră" (VIDEO)

Embed:

Mai mulţi membri şi simpatizanţi ai partidului Casa Noastră Moldova, condus de Grigore Petrenco, au protestat aseară în faţa sediului Agenţiei pentru Reglementare în Energetică, Procuraturii, dar şi a Ministerului de Interne. Aceştia au cerut anularea majorării preţurilor la energia electrică şi gaze. Manifestaţia nu a trecut fără incidente. 

După ce au protestat în faţa sediului ANRE, manifestanţii au pornit într-un marş spre Procuratură şi Ministerul Afacerilor Interne. Pe drum, manifestanţii s-au luat la ceartă cu o bătrână care s-a arătat indignată că aceştia protestează noaptea.

Şi socialiştii au organizat, ieri, un protest faţă de majorarea tarifelor. Unii comentatori politici susţin că în spatele acestor acţiuni ar sta fostul ideolog al PCRM Marc Tkaciuk. Protestele sunt un lucru benefic, spun analiştii, însă ele ar putea fi deturnate de către cei care le gestionează din umbră.

"Revenirea lui Marc Tkaciuk din Rusia a coincis deloc întâmplător cu intenţia foştilor colegi din aripa radicală a PCRM de a organiza proteste", a spus comentatorul politic, Andrei Andrievschi.

Analiştii nu exclud repetarea violenţelor din 7 aprilie 2009, când au fost devastate sediile Parlamentului şi Preşedinţiei.

Contactat telefonic, Marc Tkaciuk a refuzat să comenteze declaraţiile analistului. Pe o reţea de socializare, Tkaciuk l-a avertizat însă pe Andrievschi să nu-l provoace.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu