Proteste pe străzile din Israel, după moartea fetiței din Moldova, asfixiată de o îngrijitoare de la creşă

Embed:

Moartea fetiței din Israel care a murit asfixiată de o îngrijitoare de la creşă a scos pe străzile din Israel sute oameni. Aceștia au cerut control mai dur asupra grădinițelor și camere de supraveghere în sălile unde părinții își lasă copiii. De asemenea, în această săptămână a început și procesul de judecată în cazul dădacii care a omorât fetița. Suspecta este o cetăţeancă ucraineană, în vârstă de 23 de ani, care are permis de şedere temporar în Israel.

"Vreau să mă uit în ochii monstrului care a ridicat mâna la copil străin. Cel care a făcut un asemenea lucru cu fiica mea nu este om, ci monstru. Vreau ca ea tot restul vieții să stea la pușcărie și să simtă ce simt eu", a spus Dorina Vintea în fața jurnaliștilor.

Familia micuței Yasmin a participat la o ședință specială în Parlamentul din Israel, aoclo unde au povestit detalii cutremurătoare despre moartea micuței, dar și clipele de groază prin care trec acum.

După ședință ucraineanca nici nu a avut curaj să o privească în ochi pe mama fetiței, care a ieșit din sală distrusă.

PUBLIKA.MD amintește că fetiţa unei familii de moldoveni, a murit după ce a fost asfixiată de o îngrijitoare de la creşă.

Tragedia a avut loc pe 16 mai. Ancheta a scos la iveală detalii îngrozitoare. 

Iniţial s-a crezut că bebeluşul, care avea un an şi două luni, a murit din cauze naturale. După ce au verificat înregistrările camerelor de supraveghere, poliţiştii au rămas fără cuvinte.

Aceştia au văzut cum suspecta a luat-o cu forţa pe fetiţă şi a aruncat-o pe o saltea ce se afla pe podea.

Ulterior, individa a acoperit-o cu o pătură şi s-a culcat peste ea. Mai mult decât atât, aceasta se uita liniştită în smartphone-ul său.

Suspecta a fost arestată şi riscă ani grei de închisoare.

Totodată, au fost reţinuţi directoarea grădiniței și doi educatori, cetățeni ai Ucrainei și Rusiei care locuiau în Israel. Unul dintre educatori are calitatea de suspect

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu