Proteste la Roma. Sute de autobuze turistice au blocat traficul în semn de dezacord cu noul proiect de lege anti-poluare

Sute de autobuze turistice din Roma au blocat joi traficul de pe mai multe artere principale, în semn de protest faţă de un proiect de lege pentru mediu, care prevede că autobuzele nu vor mai putea circula în centrul oraşului de la 1 ianuarie pentru a reduce poluarea, relatează Reuters.

Protestul, care a durat câteva ore, s-a desfăşurat în mai multe zone din oraş, inclusiv în centrul oraşului, în Piaţa Veneţia.

Legea propusă de primarul Virginia Raggi are ca scop reducerea poluării fonice şi a aerului. Oficialii locali au tranamis că poluarea ridicată din centrul oraşului afectează monumente istorice importante, precum Coloseumul şi Foruml Roman.

Operatorii din industrie s-au plâns că noua lege va afecta turismul din oraş şi că va avea un impact negativ şi asupra magazinelor şi restaurantelor.

Mai mulţi primari au încercat să implementeze această lege, dar nu au avut succes.

Conform noii legi, oraşul va fi împărţit în trei zone, roşie, verde şi galbenă. În zona roşie se vor încadra monumentele-cheie ale oraşului, precum Fântâna Trevi, unde accesul autobuzelor va fi complet interzis.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu