PROTESTE LA MOSCOVA. Mii de oameni au manifestat împotriva reformei pensiilor

Embed:

Mii de oameni au participat la Moscova la o manifestaţie împotriva reformei prin care vârsta de pensionare va creşte de la 60 la 65 de ani pentru bărbaţi şi de la 55 la 63 de ani pentru femei. Câţiva dintre organizatorii mitingului au fost arestaţi.

La protest a fost prezent şi Alexei Navalnâi, liderul opoziţiei din Rusia.

"Am venit aşa cum orice om normal ar fi prezent aici, ca să protestez faţă de ceea ce ei numesc reforma pensiilor, care de fapt va duce la jefuirea a zeci de milioane de oameni", a declarat Alexei Navalnâi, liderul opoziţiei din Rusia. 

Manifestanţii au scandat lozinci ostile în adresa preşedintelui rus Vladimir Putin şi au cerut renunţarea la aceste modificări. Sindicaliştii avertizează că mulţi cetăţeni nici nu vor ajunge să mai primească pensia. Datele oficiale arată că speranţa de viaţă în Rusia este de 66 de ani pentru bărbaţi şi de 77 de ani pentru femei.

Guvernul rus susţine că e nevoie de modificarea legii pensiilor pentru a face faţă unei reduceri a forţei de muncă. Trei milioane de ruşi au semnat o petiţie împotriva reformei pensiilor, care e susţinută de liderul de la Kremlin.

Mitinguri precum cel de la Moscova au avut loc în zeci de oraşe din Rusia. Protestele naţionale au fost organizate de Partidul Comunist, dar la ele s-au alăturat şi sindicaliştii şi reprezentanţii altor formaţiuni politice de opoziţie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu