PROTESTE la Ialoveni. Oamenii cer dreptate în cazul tânărului OMORÂT în bătaie de Revelion: NE UCID COPIII (FOTO)

Zeci de locuitori din satul Costeşti au protestat azi în fața Inspectoratului de Poliție Ialoveni. Oamenii au cerut dreptate în cazul tânărului de 21 de ani, care a fost bătut până la moarte, în noaptea dintre ani.

Rudele şi prietenii tânărului afirmă că poliţiştii ar încerca să muşamalizeze cazul: 

"Vrem ca legea să se pună în capul mesei. Era un băiat bun la suflet. Susţinea întreaga familie  şi acum au rămas fără susţinere. Bunica are peste 81 de ani şi e foarte greu".

"Am venit să caut dreptate. S-a ajuns la o crimă. Priviţi acolo câţi oameni sunt, care au plângeri că nu s-a făcut dreptate şi nu este dreptate. Eu să fost procuror îmi dădeam demisia".

"Durere. Ne ucid copii. Fură. O grămada de case au fost furate nu s-a luat nicio măsură".

În faţa protestatarilor a ieşit şeful Inspectoratului de Poliţie Ialoveni, Pavel Damaschin, care respinge acuzaţiile de muşamalizare a cazului. Potrivit lui, dosarul încă este investigat şi nu a fost nicio intervenţie din exterior. Şeful Inspectoratului a reiterat faptul că pe cazul dat a fost deschisă şi o anchetă de serviciu.

"Ancheta este desfăşurată de Inspectoratul General al Poliţiei, dumnealor în cadrul anchetei vor stabili toate acţiunile poliţiei care au fost. Inclusiv vor verifica şi acele mesaje, care au fost în adresa poliţistului de sector", a precdizat Pavel Damaschin, şeful IP Ialoveni.

După ce au protestat în faţa Inspectoratului, oamenii au pornit în marş până la Procuratură. Procurorul-şef nu s-a prea grăbit însă să iasă în faţa protestatarilor.

"Din prima zi s-a pornit dosarul penal. Din prima zi au fost reţinute persoane. Un suspect a fost reţinut peste câteva zile. Suspectul minor a fost reţinut peste câteva zile, dar noi nici până azi nu avem expertiza medico-legală", a declarat Valeriu Chitoroagă, procuror-şef Ialoveni.

După ceva timp acesta a ieşit totuşi în faţa oamenilor.

Vineri şi ministrul de Interne, Pavel Voicu a anunţat că monitorizează persoanl mersul acestei anchete.

Citeşte şi: 15 priveau cum unul îl omoară. Ministrul Voicu a oferit DETALII despre CRIMA de la Costeşti (VIDEO)

Noaptea de Revelion a fost ultima din viaţa lui Dumitru Jovmir, omorât în bătaie de câţiva consăteni. Tânărul a fost lovit în cap cu picioarele şi cu o scândură de la gard, sub privirile a 15 persoane care au intervenit abia atunci când băiatul nu se mai mişca. Victima a murit la Spitalul de Urgenţă din Capitală, în data de 5 ianuarie. Oamenii legii au doi suspecţi în acest caz. Este vorba despre un minor de 16 ani şi un tânăr de 21, care se afla de câţiva ani în vizorul poliţiei întrucât are 6 dosare penale.

Ambii suspecţi au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile şi sunt învinuiţi de vătămare corporală gravă soldată cu deces, pentru care riscă până la 15 ani de închisoare. Cei doi mai sunt cercetaţi penal pentru huliganism. 

loading...

Lasă un comentariu