Proteste la Helsinki înaintea întâlnirii dintre Donald Trump şi Vladimir Putin

Embed:

Au rămas mai puţin de 24 de ore până la mult-aşteptatul summit de la Helsinki dintre preşedintele american şi cel rus. În Finlanda s-au luat măsuri speciale pentru ca reuniunea să decurgă în cele mai bune condiţii.

S-au pregătit şi protestatarii, care nu sunt de acord cu politicile promovate de cei doi lideri, atât în ţările lor, cât şi la nivel internaţional.

Protestul a fost organizat de mai multe organizaţii civice, printre care şi Amnesty International. Oamenii spun că sunt îngrijoraţi de situaţia drepturilor omului şi pentru pacea din lume. Ei acuză Rusia pentru escaladarea conflictului din Siria.

Manifestanţii au venit cu o mulţime de pancarte şi mesaje, care de care mai originale, adresate ambilor şefi de stat.

Între timp, în capitala Finlandei, pregătirile pentru summit sunt pe ultima sută de metri. Autorităţile au mobilizat mii de poliţişti, militari şi agenţi de securitate.

Golful Finlandei este patrulat de numeroase nave militare, iar locurile unde vor fi cazaţi înalţii oaspeţi şi Palatul Prezidenţial, unde va avea loc summitul, sunt sub pază strictă.

Donald Trump şi soţia lui vor lua micul-dejun cu preşedintele Finlandei, Sauli Niinisto, care va fi însoţit şi el de soţie.

Ulterior, şeful statului finlandez va avea o întrevedere cu Vladimir Putin. Summitul ruso-american va avea loc după aceste două întâlniri.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu