Proteste la Bucureşti: Oamenii, nemulţumiţi de modificarea codurilor penale. Au avut loc ciocniri cu jandarmii

Embed:

Un protest violent a avut loc aseară în Bucureşti. Peste patru mii de oameni au ieşit în stradă, nemulţumiţi de modificarea codurilor penale. Traficul a fost blocat şi au avut loc câteva ciocniri cu jandarmii.

Pentru a dispersa mulţimea, forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene. O femeie a ajuns la spital după ce i s-a făcut rău.

Pentru a înainta pe una dintre străzi, oamenii au încercat să rupă lanţul jandarmilor. Eforturile lor au fost însă zadarnice întrucât forţele de ordine au reuşit să ţină situaţia sub control. Printre protestatarii ridicaţi de jandarmi în timpul manifestaţiei din Piaţa Victoriei se numără şi un jurnalist german.

Doi dintre manifestanţii reţinuţi au fost amendaţi pentru instigare la acţiuni violente.

Ieri, proteste au avut loc şi în alte oraşe ale ţării vecine. Oamenii au ieşit în stradă după ce luni, Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat proiectul de modificare a Codului de procedură penală. Documentul prevede mai multe amendamente, printre care cel care stipulează că absenţa nejustificată a avocatului nu poate să atragă consecinţe juridice în privinţa inculpatului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu