Proteste în toată Armenia! Manifestanţii cer pedepsirea soldatului rus care a împuşcat o familie

Embed:

Mii de oameni s-au adunat în faţa unei baze militare rusești. Manifestanţii au cerut dreptate, după ce un soldat a împuşcat şase membri ai unei familii. A supravieţuit un copil de numai şase luni.

Autorul crimei este Valeri Permiakov, un soldat care a fost înrolat în una dintre bazele militare rusești din Ghiumri. El a fost reținut de polițiștii de frontieră în apropierea graniței cu Turcia, când încerca să fugă.

Ulterior, el şi-a recunoscut fapta și se află în custodia autorităţilor ruse. Manifestanţii cer însă ca autorul atentatului să fie predat forţelor de ordine ale Armeniei.

Unul dintre procurorii din regiune a încercat să calmeze spiritele: "Vă îndemn să aşteptăm declaraţiile oficiale ale autorităţilor ruse cu privire la acest caz. Ulterior putem să ne gândim la acţiuni să întreprindem."

Proteste similare au avut loc şi în capitala Armeniei. Manifestanţii s-au îndreptat spre palatul prezidenţial din Erevan şi le-au cerut autorităţilor să facă dreptate în acest caz.
 
"Este un lucru normal ca autorităţile armene să fie cele care conduc ancheta în acest caz, iar militarii ruşi trebuie să satisfacă această cerere. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, relaţiile dintre Armenia şi Rusia s-ar putea înrăutăţi", a declarat un manifestant. 

Anterior, autorităţile de la Moscova au spus că autorul atacului nu va fi judecat în Armenia, pentru că nu este cetăţean al acestei ţări. Totodată, un reprezentant al Procuraturii Militare a Rusiei a declarat că, potrivit legislaţiei, militarul riscă 20 de ani de închisoare sau detenție pe viață.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu