Proteste în Argentina: Suporterii sunt împotriva restructurării campionatului de fotbal

Embed:

Haos în fotbalul din Argentina! Suporterii argentinieni protestează împotriva noului sistem aprobat de federaţia de profil, care prevede ca începând cu sezonul 2012-2013 în campionatul naţional vor evolua 38 echipe, în loc de 20 cum era până acum. Suporterii au cerut demisia preşedintelui Federaţiei Argentiene de Fotbal, chiar în faţa sediului.

Câteva sute de suporteri argentinieni, nemulţumiţi de proiectul de revizuire a campionatului naţional, s-au adunat în faţa sediului Federaţiei de Fotbal din Argentina, din Buenos Aires, şi au cerut demisia preşedintelui forului, Julio Grondona.

Argentinieinii au protestat împotriva restructurării sistemului de joc din campionatul naţional, care vizează unificarea primelor două divizii şi, astfel, salvarea clubului River Plate, retrogradat în liga secundă. Astfel, conform noului proiect în campionat vor evolua 38 echipe, în loc de 20 cum era până acum.

În semn de protest, suporterii au aruncat cu diverse obiecte spre sediul forului argentinian de fotbal, dar nu au putut intra în clădirea federaţiei, care era păzită de forţele de ordine. Manifestanţii fluturau cu pancarte pe care era scris "La revedere, Grondona", mesaj prin care au cerut demisia lui Julio Grondona, aflat în fruntea Federaţiei Argentiniene de Fotbal din 1979 .

Proiectul, aprobat la 25 iulie, de către un ansamblu de conducători ai fotbalului argentinian condus de Grondona, a întâmpinat o puternică rezistenţă atât din partea altor oficiali, cât şi din partea suporterilor argentinieni, şi a fost suspendat pe moment.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu