Proteste faţă de coride în Peru: Sute de activişti au cerut interzicerea luptelor cu tauri

Embed:

Confruntări violente au avut loc în Peru în timpul unor proteste faţă de organizarea luptelor cu tauri. Sute de activişti s-au adunat în Plaza de Acho din Lima, principalul ring de lupte din ţară. Manifestanţii au fost dispersaţi de forţele de ordine cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă.

Manifestanţii au mărşăluit pe străzile din capitala Peru, au purtat pancarte şi au strigat sloganuri împotriva luptelor cu tauri. Acţiunea de protest a avut loc chiar în prima zi a sezonului coridelor. Oamenii spun că demonstraţia a fost una paşnică, iar poliţiştii au utilizat forţa fără motiv.

"Poliţiştii s-au purtat abuziv, au utilizat gaze lacrimogene în timpul unui protest paşnic", a spus un bărbat.

"Am intrat pe ringul de lupte cu tauri cu pancarte pe care scria "Compasiune şi dreptate pentru tauri", iar poliţiştii ne-au luat pe sus şi ne-au bătut", a menţionat o doamnă.

Coridele sunt tradiţionale pentru statul Peru. Luptele cu taurii au fost aduse de către spanioli şi au loc de sute de ani. Criticii susţin că anual sunt omorâţi sau pier din cauza rănilor zeci de tauri, iar cei care supravieţuiesc devin prea agresivi şi periculoşi. Sezonul coridelor în Peru începe în ultima duminică din octombrie şi se încheie în decembrie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu