Protestatarii spanioli, din nou în stradă: Cer eliberarea demonstranţilor arestaţi

Embed:

Protestatarii spanioli au ieşit din nou în Piaţa Puerta del Sol, din Madrid, la câteva ore după ce au fost dispersaţi de către forţele de ordine. Manifestanţii au scandat lozinci pentru eliberarea demonstranţilor care au fost arestaţi de poliţie.

"După ce am început mişcarea şi am văzut că nu suntem singuri, am început să trăim altfel. Oamenii crează cooperative şi îşi trăiesc viaţa aşa cum nu au crezut că este posibil", a menţionat o femeie.

"Fie acţionăm pentru a opri sărăcirea în societate, fie vom ajunge să trăim în sărăcie într-o Europă de clasa a doua, cu perspective sumbre pentru tineret", a spus un bărbat.

Arestările au fost operate după ce protestatarii nu au respectat termenul limită de evacuare a centrului capitalei spaniole. "Indignaţii" intenţionează să continuie protestele până marţi. Manifestaţiile au loc în cadrul aniversării unui an de la declanşarea mişcării "Los Indignados".

Atunci, zeci de mii de persoane au ocupat Piaţa centrală din Madrid, unde au instalat mai multe corturi, pentru a denunţa corupţia, şomajul şi criza economică din întreaga Europă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu