Protestatarii "Ocupă Wall Street" au revenit în parcul Zuccotti din New York

Embed:

Activiştii mişcării "Ocupă Wall Street" au revenit la locul unde cum două luni au pornit manifestaţiile, în parcul Zuccotti din New York. Poliţia le-a permis să protesteze, dar nu şi să-şi instaleze aici corturi.

"Este minunat. Este ca şi cum ne-am întoarce acasă, alături de oamenii care simt la fel ca noi. Se simte susţinere ca în prima zi a mişcării", a spus un activist.

Un judecător american a confirmat interdicţia impusă manifestanţilor de a-şi instala corturi în parc. Magistratul a motivat prin faptul că echipamentele, corturile, generatoarele şi alte instalaţii încurcă proprietarului parcului să îl întreţină corespunzător şi încalcă drepturile oamenilor care vin aici să se odihnească. Atât timp cât parcul a fost închis pentru salubrizare, câteva sute de oameni s-au adunat în faţa acestuia. Nu au fost înregistrate violenţe semnificative, dar poliţia a reţinut aproape 200 de protestatari.

Manifestaţiile "Ocupă Wall Street" au început acum 2 luni. În această perioadă, protestatarii au ridicat în parc un adevărat sat, cu bucătărie, bibliotecă, infirmierie. Inspiraţi de campania începută la New York, mii de oameni din întreaga lume protestează faţă de sistemul financiar mondial şi consideră că bancherii sunt principalii vinovaţi de criza economică actuală.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu