PROTEST URIAȘ ÎN CHILE. Peste un milion de oameni au ieșit pe străzi în Santiago

Protest uriaș în Chile, unde peste 1 milion de oameni au ieșit pe străzile capitalei Santiago. Acesta este cel mai mare miting de la declanșarea manifestațiilor în urmă cu o săptămână, când lumea a început să protesteze față de majorarea prețurilor și inegalitatea socială.

Ziua mitingul a fost paşnic. Manifestanții au fluturat steaguri cu drapelul național, au dansat și au cântat.

Mulți au adus cu ei pancarte prin care solicită schimbări politice și sociale. Ei au organizat marșuri pe mai multe străzi și s-au întâlnit în centrul capitalei. Acolo, oamenii au protestat până seara târziu.

Majoritatea protestatarilor au plecat acasă înainte de ora 23:00, când armata a preluat controlul capitalei.

Zeci de mii de manifestanți, mulți dintre ei mascați, au rămas însă în stradă și s-au luat la harță cu militarii, iar lucrurile au degenerat rapid. În doar câteva zeci de minute, Santiago de Chile s-a transformat într-un teatru de război stradal.

Protestatarii au aprins ruguri în plină stradă și au aruncat cu cocktailuri Molotov, incendiind o blindată. Militarii au ripostat cu bâte, gaze lacrimogene, tunuri de apă și arme cu gloanțe de cauciuc.

Protestele din Chile au început vinerea trecută pe fondul unei creșteri a tarifelor pentru transportul public. Până acum, cel puțin 17 persoane au murit, sute au fost rănite, și peste 7000 au fost arestate. Armata din Chile a preluat securitatea în Santiago, unde a fost declarată stare de urgenţă. Astfel, circulaţia pe timpul nopţii este interzisă, iar 20 de mii de soldați patrulează pe străzi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu