Protest tacit. Reprezentanţii HoReCa au adus zeamă în scuarul Parlamentului şi au plecat (FOTO/VIDEO)

Embed:

Protest tacit în faţa Parlamentului, cu borcane cu zeamă şi valize. Reprezentanţii HoReCa au ieşit pentru a doua zi consecutiv să ceară parlamentarilor să nu majoreze TVA-ul de la 10 la 20 la sută.

În aşa fel, cei de la HoReCa au vrut să le spună deputaţilor că dacă vor susţine astăzi dublarea acestei taxe pentru hoteluri, restaurante şi cafenele, aleşii poporuui vor fi nevoiţi să-şi ia mâncare de acasă, la pachet, şi să meargă în restaurant să o mănânce, pentru că administratorii localurilor şi angajaţii îşi vor lua geamantanele şi vor pleca din ţară.

La fel ca şi ieri, niciun deputat nu a ieşit să vadă ce se întâmplă în faţa Parlamentului.

După ce ieri în faţa Legislativului au protestat peste 200 de reprezentanţi ai domeniului HoReCa, astăzi, la parlament a venit doar preşedintele asociaţiei restaurantelor din Republica Moldova. Aneta Zasaviţchi a adus câteva borcane cu zeamă, dar şi nişte valize, le-a pus pe scările din faţa instituţiei şi a plecat.

"Începând cu 1 ianuarie 2020, valizele vor fi scoase la greu din ţară. Vor rămâne singuri 101 deputaţi în Parlament. Să-şi ia borcănaşul cu mâncare de acasă, să vină cu el în local sau la birou. Să uite de livrare, catering, HoReCa, restaurante şi divertisment",  a declarat Aneta Zasaviţchi, preşedintele Asociaţiei Restaurantelor din Moldova. 

Ieri, peste 200 de reprezentanţi din sectorul HoReCa au venit în faţa Legislativului cu veselă din aluminiu, ceaune, polonice şi au scandat lozinci:"Vrem TVA de 10%". Precizăm că astăzi, parlamentarii urmează să voteze mai multe modificări fiscale, printre care şi majorarea TVA-ului cu 10 la sută pentru hoteluri, restaurante şi cafenele.

Asta după ce, Guvernul a aprobat săptămâna trecută mai multe majorări, în schimbul creditului de 46.5 milioane de dolari de la Fondul Monetar Internaţional. Tot astăzi, în semn de protest, mai multe cafenele din Chişinău, dar şi din Sîngerei, Ungheni, Bălţi şi Comrat şi-au sistat activitatea pentru jumătate de oră. 

 

 

loading...

Lasă un comentariu