PROTEST şi ANTI-PROTEST în faţa Ambasadei SUA la Chişinău. Nemulţumirea etnicilor ruşi şi a celor ucraineni

Embed:

Situaţia politică din Ucraina şi conflictul din Donbas au fost motiv de ceartă în Chişinău dintre etnicii ruşi şi cei ucraineni. Câţiva manifestanţi, vorbitori de rusă, au protestat astăzi în faţa Ambasadei Statelor Unite, unde i-au învinuit pe americani de implicarea în treburile interne ale statului vecin. În acelaşi timp, a fost organizată şi o contramanifestaţie în care câţiva etnici ucraineni au acuzat Moscova de susţinerea rebelilor din Donbas.   

Primul protest, organizat de cinci vorbitori de rusă, a început cu ghinion. Manifestanţii nu au putut conecta megafonul:

"În Ucraina are loc un război civil. Rusia nu este implicată. SUA finanţează conflictul, pentru că le este convenabil."

"După cum vedeţi pe pancarta nostră scrie "Jos corupţii, agenţii SUA şi UE! Statele Unite desfăşoară asemenea comploturi în întreaga lume".

Contramanifestanţii, care au venit în număr mai mare, au adus cu ei steagurile Ucrainei şi SUA.

Ei susţin că Rusia se face vinovată de conflictul din estul Ucrainei, şi nu americanii:

"Vrem să arătăm că americanii vin în orice ţară cu reforme, cu bani, cu investiţii, dar ruşii vin numai cu arma şi vor numai război şi sânge".

"Ce rău ne-a făcut noua SUA?! Nimic! Adică SUA este de vină că "rusafonul" trăgea în tata. Tatăl meu a fost în ,92 la război şi acolo trăgea în el nu americanul, ci rusul".

"Suntem împotriva manipulării ruseşti şi felicitarea poporului ucrainean cu trei ani de la victoria Euromaidan".

Reprezentanţii Ambasadei SUA la Chişinău au anunţat că vor veni mai târziu cu o reacţie. În această lună, s-au împlinit trei ani de la începutul protestelor violente de la Kiev, cunoscute ca Euromaidan. Manifestaţiile s-au soldat cu 100 de morţi şi peste 500 de răniţi. Protestele sângeroase au îndepărtat de la putere regimul prorus al lui Viktor Ianukovici.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu