Protest neobişnuit în Olanda. Motivul pentru care peste o mie de tractoare au ieșit în stradă

Embed:

Protest neobişnuit în Olanda. Peste o mie de tractoare au pornit spre oraşul Haga, marţi seara, din toate colţurile ţării, provocând ambuteiaje de peste 1000 de kilometri pe şoselele naţionale. Agricultorii sunt nemulţumiţi de imaginea pe care le-au creat-o autorităţile locale, care susţin că în urma activităţii fermelor mici, în atmosferă ar fi emise cantităţi impunătoare de poluanţi. Asta după ce ministrului agriculturii din Olanda, Carola Schouten, a propus ca statul să cumpere fermele mici şi să le modernizeze.

Mai mult, manifestanţii vor cere astăzi autorităţilor olandeze ca un grup de experţi independenţi să facă noi teste în ceea ce priveşte emisiile de dioxid de carbon şi azot, provocate de activitatea fermelor.

Agricultorii se revoltă şi pentru că au fost învinuiţi de tratament necorespunzător al animalelor. Organizatorii protestului cu tractoare susţin că acestea sunt nişte acuzaţii false.

Potrivit presei internaţionale, cele 54 de mii de afaceri din domeniul agriculturii din Olanda au adus, în 2018, venituri de spre 90 de miliarde de euro.

Lasă un comentariu