PROTEST MASIV la Bucureşti. Mii de români au cerut demisia guvernării

Embed:

Tragedia de la Colectiv a scos aseară zeci de mii de români în stradă. La Bucureşti, aproximativ 25.000 de oameni au protestat faţă de sistemul politic din România şi au cerut schimbarea acestuia, după incendiul de vineri în urma căruia au murit 32 de oameni.  

Manifestații au avut loc și în alte oraşe din ţara vecină, precum Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara

Manifestanţii au stat în stradă aproximativ şase ore şi au plecat acasă abia după miezul nopţii. Aceştia s-au deplasat la sediile unor instituții publice, printre care Guvernul, Ministerul Afacerilor Interne, Parlamentul, Primăria sectorului 4. De asemenea, demonstraţii au scandat şi în faţa Patriarhiei.

Protestatarii au scandat ''Nu plecăm până nu plecați", "Demisia", ''Vrem dreptate'', ''Asasinii'', ''Nu aveți coloană decât oficială'', "Corupția ucide!".

Demonstranţii, în mare parte tineri, sunt de părere că incendiul de la clubul Colectiv s-a produs din cauza sistemului corupt din România.

Preşedintele României a reacţionat la proteste printr-o postare pe o reţea de socializare. Șeful statului a declarat că este impresionat de manifestaţii şi a subliniat că următorul pas trebuie să-l facă politicienii. 

Cei trei acţionari ai clubului groazei au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile. Avocatul acestora a contestat decizia magistraţilor.

Polițiștii au recuperat peste 70 de clipuri filmate în club și au analizat imaginile de pe camerele de supraveghere.

Concluzia anchetatorilor este că incendiul a durat nici două minute.

De asemenea,  şeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor a fost demis. Inspectorii ANPC au primit o sesizare legată de clubul Colectiv şi au fost în control joi, cu o zi înainte de tragedie.

Vezi şi: NO COMMENT: Distracţia de la Bucureşti care s-a transformat într-un coşmar de neuitat (VIDEO)

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu