Protest masiv în Hong Kong față de legea extrădării

Proteste masive au avut loc în Hong Kong. Oamenii au ieșit în stradă, nemulțumiți de noua lege a extrădării, scrie libertatea.ro.

În ultimele zile, proteste masive au avut loc în Hong Kong. Sute de mii de oameni au ieșit în stradă. Manifestanții și-au exprimat nemulțumirea față de un proiect de lege care ar permite ca suspecții politici sau economici să fie extrădați în China continentală. Protestatarii s-au adunat în fața principalelor instituții de Stat. S-a cerut ca șefa executivului din Hong Kong, Carrie Lam, să retragă respectiva propunere legislativă sau să demisioneze. 

În ultimele zile, proteste masive au avut loc în Hong Kong. Sute de mii de oameni au ieșit în stradă. Manifestanții și-au exprimat nemulțumirea față de un proiect de lege care ar permite ca suspecții politici sau economici să fie extrădați în China continentală. Protestatarii s-au adunat în fața principalelor instituții de Stat. S-a cerut ca șefa executivului din Hong Kong, Carrie Lam, să retragă respectiva propunere legislativă sau să demisioneze. Demonstranții susțin că modificările aduse prin proiectul de lege vor permite Chinei să își urmărească adversarii politici care se refugiază în Hong Kong. Dezbaterea corpului legislativ legată de legea privind extrădarea, care trebuia să aibă loc azi, a fost anulată din cauza protestelor, relatează BBC. Oamenii s-au strând în jurul clădirii consiliului legislativ, forțând baricadele ridicate de poliție, strigându-le oamenilor politici să se retragă. 

La fața locului au fost trimise numeroase forțe de ordine, care au folost spray paraloizant pentru a face față mulțimii. Oraşul Hong Kong este o regiune autonomă de pe coasta de sud a Chinei și este adeseori refugiul pe care îl aleg oponenții regimului comunist chinez. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu