Protest la sediul PPDA. Reprezentanţii federațiilor sportive, nemulţumiţi de declaraţiile făcute de Năstase împotriva construcţiei Arenei Chişinău

Embed:

Reprezentanţii mai multor federații sportive din țară și discipolii acestora au protestat la sediul Partidului "Platforma Demnitate și Adevăr". Astfel, ei şi-au exprimat nemulţumirea faţă de declaraţiile făcute de liderul acestei formaţiuni, Andrei Năstase, împotriva construcţiei "Arenei Chişinău".

Manifestanţii spun că sportivii, care duc faima ţării la competiţiile internaţionale, nu au un loc decent unde să se antreneze.

"Nu suntem aici din motive politice. Acești tineri nu au unde să se antreneze. Moldova este singura țară din Europa care nu are o arenă polivalentă", a menţionat Nicolai Piatac, preşedintele Federaţiei de Handbal.

"Trebuie să înțelegem care este rolul sportului în viața noastră. Pentru stat nu este doar o demonstrație pe arena internațională, atunci când este ridicat drapelul și intonat imnul. Pentru stat înseamnă, în primul rând, o națiune sănătoasă", a declarat Alexei Vasilianov, antrenor de pentatlon.

"Ar fi bine să facă o arenă ca să aibă sportivii unde să se antreneze, mulţi sportivi care au performanţe mari la europene nu au unde să facă antrenamente", a precizat Marin Tipa, sportiv.

La câteva minute de la începerea protestului asupra manifestanţilor și a polițiştilor, care păzeau sediul formaţiunii politice, s-a năpustit vicepreședinta Partidului "Platforma Demnitate și Adevăr", Inga Grigoriu.

După o perioadă de timp au apărut şi susţinătorii partidului în frunte cu Andrei Năstase, care a refuzat să facă comentarii.

"Domnule Năstase, aveţi ce spune acestor tineri care au fost la protest, reacţia dumneavoastră. - Vă rog să nu mă deranjaţi. - De ce? - Să nu mă deranjaţi. - De ce? - Pentru că nu vorbesc cu mincinoşii. - Dar reacţia dumneavoastră la protest. Ne daţi sau nu?", a menţionat Andrei Năstase.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu