PROTEST LA PREŞEDINŢIE. Oamenii sunt împotriva arderii deșeurilor (FOTO)

Manifestaţie la Preşedinţie, cu măşti de protecţie pe faţă. Câţiva reprezentanţi ai Partidului Verde Ecologist din Moldova au venit să-i ceară şefului statului, Igor Dodon, să nu promulge noile modificări la legea cu privire la deşeuri, votate în lectură finală, săptămâna trecută, de parlament.

Acestea prevăd ca arderea deşeurilor să fie permisă în întreprinderi specializate, lucru interzis până acum. 

CITEȘTE ȘI: Arderea deşeurilor în întreprinderile specializate va fi permisă prin lege. DEPUTAT: Fabricile de cancer sunt promovate de actuala guvernare!

Deşi au anunţat un adevărat protest, în faţa Preşedinţiei au venit doar cinci membri ai Partidului Verde Ecologist. Cu pancarte în mâini şi măşti de protecţie pe faţă, aceştia au scandat: "Vrem aer curat"!

" Vrem aer curat! -Nu incinerării!"

Manifestanţii suţin că legalizarea arderii deşeurilor va crea un adevărat dezastru ecologic, ceea ce va pune în pericol viaţa oamenilor.

"Această modificare este o crimă contra societăţii Republicii Moldova. Asta pentru că avem toate râurile poluate şi păduri defrişate. Incinerarea nu este cea mai bună idee, din contra trebuie aplicată legea ca ele să fie reciclate şi sortate", a declarat  Anatolie Prohniţchi, preşedintele Partidului Verde Ecologist din Moldova. 

Totodată, cei de la Partidul Verde Ecologist au venit şi cu un demers către preşedintele Igor Dodon. Precizăm că şeful statului nu a ieşit în faţa manifestanţilor, iar demersul a fost înregistrat de către secretariatul Preşedinţiei.

"Vrem să fie întoarsă legea înapoi, să fie discutată şi dezbătută astfel ca să facem împreună o lege pentru cetăţeni şi în favoarea lor, pentru natură şi în favoarea viitorului nostru", a declarat Vitalie Marinuţă, secretar general Partidul Verde Ecologist.

Precizăm că modificările la legea cu privire la deşeuri, au fost votate săptămâna trecută, în mare grabă, în ambele lecturi de către Parlament. Acestea prevăd că deşeurile vor putea fi arse în întreprinderile specializate. Modificările mai stipulează că livrarea și recepționarea deșeurilor la locul de ardere va fi efectuată cu respectarea măsurilor de precauție.

CITEȘTE ȘI: Decizia aprobată de Parlament privind arderea deşeurilor îi îngrijorează pe oameni

Lasă un comentariu