Protest la Președinție: Kozak persona non grata (VIDEO/FOTO)

Embed:

"Kozak persona non-grata". Asta au scandat astăzi membrii partidului "Democraţia Acasă", care au protestat în faţa clădirii Preşedinţiei. Aceştia sunt nemulţumiţi de faptul că vicepremierul rus Dmitri Kozak, despre care se spune că este şi creatorul alianței ACUM - PSRM, vine din nou într-o vizită la Chişinău. 

"Jos Iuda Dodon, jos Iuda Dodon! Jos ocupantul. Du-te acasă! "Kozak persona non-grata!", a au scandat manifestanţii

Protestatarii sunt nemulţumiţi de faptul că recent, şeful statului Igor Dodon a anunţat că vicepremierul rus Dmitri Kozak va veni din nou la Chişinău pentru a participa la forumul economic moldo-rus, care se va desfăşura în perioada 19-21 Septembrie şi care este organizat chiar de Dodon.

"Kozak trebuie să fie persona non-grata pe teritoriul Republicii Moldova. Este un exponent al Imperiului Rus, un om care vine să federalizeze Republica Moldova. Vine să gestioneze afacerile interne prin intermediul interpuşilor de la Chişinău, Dodon, Greceanîi, şeful CNA, şeful Procuraturii", a declarat Vasile Costiuc, preşedintele partidului "Democraţia Acasă".

Manifestanţii mai spun că Dmitri Kozak vine la Chişinău pentru a dicta politica internă din ţara noastră.

"A fost demonstrat video că Dodon a încălcat Constituţia, trebuie să fie pedepsit până la 20 de ani puşcărie pentru spionaj. Măcar fosta guvernare care a fost, a făcut mult mai multe. L-a declarat persona non-grata pe Rogozin, au ridicat întrebarea cu Armata 14", a precizat un protestatar. 

Unii politologii si experții în securitate susțin că forumul economic moldo-rus este de fapt u pretext, iar adevăratul motiv al vizitei este discuția cu Dodon despre așa-numitul plan de reglementare a problemei transnistrene, menit să federalizeze Republica Moldova.

Citeşte şi: Creatorul Alianței ACUM-PSRM va vizita Moldova din nou

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu