PROTEST la Ministerul Educaţiei! Elevii de la liceul evreiesc, revoltaţi că trebuie să îşi caute altă şcoală

Embed:

17 elevi de la Liceul "Rambam" din Capitală sunt nevoiţi să-şi caute o altă şcoală. La o săptămână de la începutul anului școlar, ei au fost anunțați că nu-şi mai pot continua studiile acolo. Autoritățile au decis să lichideze clasa X-a, conform planului de optimizare elaborat de Ministerul Educaţiei. Tinerii, împreună cu părinţii, au ieșit la proteste. 

Mihaela Albot învaţă de mică în acest liceu. Instituția i-a devenit a doua casă.

"Clasa a noastră a X-a nu vor să ne o deschidă în liceul nostru, deci am fost foarte indispusă pentru că noi toți am fost privați de dreptul nostru la etnie, păi eu sunt evreică și pe mama și pe tata și doresc că învăț anume în școala aceasta", a spus eleva. 

Și alți copii s-au arătat indignați de faptul că nu au posibilitatea să-și continue studiile în liceul respectiv.

Părinții sunt scandalizați de această decizie a Ministerului Educației.

Directoarea Liceului "Rambam" speră că va reuşi să convingă autorităţile să păstreze clasa. Între timp, elevii au protestat în faţa liceului, dar și la Ministerului Educaţiei.

"Problema este foarte serioasă pentru că la noi s-a format doar o singură clasă, luând în calcul că noi suntem un liceu național, la noi niciodată nu a fost câte 2 clase de a 10-a. În fiecare an se deschidea câte o clasă", a spus directoarea liceului "Rambam", Sofia Şcolnic. 

"Eu propun să avem o abordare serioasă a acestei probleme, o să dau dispoziție direcției generale de învățământ să organizăm o ședință în care să discutăm cu conducerea liceului cu părinții și cu elevii și să putem lua o decizie corectă", a declarat ministrul Educaţiei, Corina Fusu. 

La Liceul Teoretic "Rambam" învață aproximativ 390 de copii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu