Protest la MAI. Mai mulți locuitori ai satului Ţînţăreni susțin că au fost agresați de polițiștii lui Năstase (FOTO)

Embed:

Au venit să îi ceară explicaţii ministrului de Interne pentru comportamentul agresiv al subordonaților săi. Câţiva locuitori ai satului Ţînţăreni, Anenii Noi au protestat astăzi pe scările clădirii Ministerului Afacerilor Interne.

Aceştia susţin că ar fi fost agresaţi, ieri, de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Anenii Noi în timp ce protestau la groapa de gunoi din localitate. 

"Nu îmi suci mâinile mie şi nu îmi pune piedică şi mă trânti la pământ. Du-te şi mă dă în judecată omule, este judecată. "

Aceste imagini ar fi fost surprinse ieri, la Ţânţăreni, în timp ce mai mulţi săteni au protestat pe traseul ce duce spre gunoişte. Oamenii povestesc că ar fi blocat mai multe maşini care transportau deşeurile din Chişinău spre groapa de gunoi din localitate.

Cei care protestau spun că au solicitat ca reprezentanţi ai guvernării să vină la ei pentru discuţii, dar s-au pomenit înconjuraţi de mai mulţi poliţişti, unii dintre care ar fi avut un comportment agresiv. Acestă femeie spune că avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a fost lovită de oamenii legii.

"Ei nu ne-au avertizat că vin cu forţa. S-au aruncat peste mine, s-au aruncat peste doamna Liuba cu picioarele, cu genunchii stăteau pe ea. Pe mine m-au rupt, cineva din urmă m-a lovit cu ceva în cap, am ghimatomă. Iată cum bărbaţii mă ţineau. Îi rugam, dați-mi drumul, nu îmi rupeţi mâinele, uitaţi-vă ce mi-au făcut"

"Mi-au sucit mâinile, m-au trântit la pământ, m-au târît prin iarbă undeva vreo 20 de metri, încălţăminte mi-a rămas, s-au pus cu genunchii pe mine. Acţiunile poliţiştilor au fost într-un mod barbar, aşa ceva nu se poate. Vom sta încă vreo două, trei zile până când nu se vor lua măsuri"

A venit astăzi în faţa Ministerului de Interne şi un consilier din Ţînţăreni. Vitalie Paşcan spune că a venit pentru a-l privi în ochi pe Andrei Năstase, cel pentru care şi-a dat votul, dar în care a reuşit să se dezamăgească.

"Am fost mereu simpatizant al Partidului Platforma DA, toată speranţa a fost legată de dumnealor, dar văd că nimic, iată bate lumea, în general, asta este ieşit din comun"

Ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, nu a discutat cu oamenii. În faţa protestatarilor au ieşit mai mulţi angajaţi ai instituţiei, doar că aceştia ar fi refuzat să le vorbească, susţine reprezentantul Serviciului de presă al MAI.

"Către acest grup de oameni a ieşit secretarul de stat pentru a comunica cu ei. Mai mult ca atât oamenilor li s-a propus să vină în interiorul ministerului pentru a discuta şi a vedea care este problema , eventual să depună şi o petiţie, în aşa fel ca să vedem care este situaţia. Din păcate oamenii au refuzat."

Oamenii spun că vor protesta până când vor primi o explicaţie din partea ministrului de Interne. Totodată, aceştia vor ca autorităţile de la Chişinău să ia atitudine în privinţa gropii de gunoi din localitate.

După ce aceasta a fost redeschisă pentru depozitarea deşeurilor aduse din Capitală, oamenii se plâng că localitatea continuă să fie sufocată de miros insuportabil şi infecţii, iar autorităţile nu şi-ar îndeplini promisiunile făcute, pentru a redresa situaţia.

Lasă un comentariu