Protest la Jurnal TV. Manifestanţii, supăraţi pe Cheianu şi Durbală care au batjocorit numele lui Ştefan cel Mare

Embed:

Protest în faţa sediului postului de televiziune Jurnal TV. Aproximativ 100 de veterani ai războiului de la Nistru și cavaleri ai ordinului Ştefan cel Mare au manifestat fiind supăraţi foc pe moderatorii emisiunii "Ora de ras" care au batjocorit numele voievodului Ştefan cel Mare prin faptul că l-au numit călău incult şi agramat şi l-au comparat cu bolşevicul Lenin.

Protestatarii au cerut ca cei doi realizatorii ai emisiunii "Ora de ras" Anatal Durbală şi Constantin Cheianu să îşi ceară scuze public.

"Aşteptăm să îşi ceară scuze publice pentru defăimarea numelui lui Ştefan cel Mare şi nume pe care îl poartă Academia Ştefan cel Mare din anul 1990. Nu vrem ca tineretul să se educe din astfel de emisiuni, dacă vor să facă asta să o facă într-un cerc restrâns, ca să nu-i vadă nimeni."

"Ne arătăm indignare faţă de modul în care este ponegrită figura lui Ştefan cel Mare. Modul în care este tratată această figură la acest post de televiziune mai ales când este pus lângă Lenin, cel care a nimicit ortodoxismul."

"Noi avem tot respectul faţă de acest simbol naţional. Este un ideal spre care noi tindem. Şi când este pus alături, la aceeaşi masă cu un criminal care a adus atâta rău poporului nostru, adică cu Lenin. E clar că nu putem să acceptăm situaţia."

Manifestanţii au venit cu o adresare către cei la Jurnal TV şi au încercat să intre în sediul instituţiei, dar nimeni nu le-a deschis, asta deşi în interior erau mai mulţi angajaţi.

Solicitat să comenteze protestul, Constantin Cheianu a fost a refuzat să o facă.

"Nu îmi pare rău, nu vreau să vorbesc cu nimeni de la voi", a spus Constantin Cheianu, realizatorul emisiunii Ora de ras.

Manifestanţii au declarat că vor continua protestele până când vor primi scuze publice de la cei doi prezentatori Jurnal TV.

Anterior realizatorii emisiunii Ora de ras au făcut haz de necaz pe seama pompierului care a murit într-un incendiu în sectorul Ciocana.

Atunci, colegii de lucru ai victimei au protestat în faţa postului de televiziune fiind indignaţi de cinismul celor doi prezentatori Anatol Durbală şi Constantin Cheianu.

De asemenea, nemulţumiţi de emisiunea Ora de ras au fost şi mai mulţi locuitori din oraşul Orhei, care la fel au manifestat la sediul instituţiei împotriva criticilor aduse de cei doi realizatori.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu