PROTEST la Elizaveta. Tatăl tânărului împuşcat de un carabinier s-a culcat pe şosea, iar o femeie a leşinat (VIDEO/FOTO)

(UPDATE 14:20) Locuitorii din Elizaveta sunt disperaţi că nu se face dreptate, iar tatăl tânărului, care a fost împuşcat de un carabinier, s-a culcat pe drum şi este distrus de durere. El cere ca l-a faţa locului să vină procurorul care anchetează cazul. 

Totodată, unei femei i s-a făcut rău şi a căzut la pământ. Loclanicii prezenţi la protest au început a striga să fie chemată abulanţa.

(UPDATE 13:15) Un grup de locuitori din satul Elizaveta, municipiul Bălţi, cer o pedeapsă mai dură în cazul carabinierul care a împuşcat mortal un tânăr acum patru zile. Oamenii au blocat traseul din localitate, fiind nemulțumiți că Procuratura a solicitat de la 10 la 15 ani de închisoare, şi nu detenţie pe viaţă pentru suspect. Contactat de postul nostru de televiziune, procurorul de caz, Alexandru Celac, nu ne-a răspuns la telefon.

Oamenii s-au revoltat după ce, ieri, un alt procuror care a participat la şedinţa de judecată, a anunţat ce pedeapsă riscă ofiţerul.

"În cazul în care se va stabili vinovăţia, pedeapsa conform codului penal este de la 10 la 15 ani", a declarat Natalia Bordei, procuror, Procuratura Municipiul Bălţi.

În consecinţă, mai mulţi locuitori din Elizaveta au ieşit la protest:

"Voi vedeţi ce se face în Moldova în toată ziua, voi nu faceţi dreptate. Nici pe vremea războiului nu murea atâta lume. Bandiți da nu polițai".

Poliţiştii veniţi la faţa locului au încercat să calmeze spiritele.

"Acesta e poliţist, dar cine o să fie următorul, pe cine o să omoare? Sigur pe unul dintre noi, staţi fără grijă. Se tem copiii să iasă afară din case, criminali care apără ţara. În loc să ne apere, ne omoară", a menţionat o protestatară.

"Noi ne-am repezit şi el ne-a respins pe noi înapoi şi noi cum stăteam aşa, el a băgat mâna între noi şi a tras focul de armă în sus şi a zis ce vreţi şi voi să staţi lângă dânsul, s-a întors şi s-a dus când a văzut că vine echipajul", a explicat un martor la tragedie.

Ieri, tânărul decedat a fost condus pe ultimul drum: "Asta e ca nunta lui, altă nuntă el n-o să aibă".

(UPDATE 13:00) Locuitorii din Elizaveta au blocat şoseaua Bălţi-Floreşti. Ei sunt nemulţumiţi că în ţară nu se face dreptate şi în ultima perioadă au loc tot mai multe crime. Mai mult, ei solicită ca la faţa locului să se prezinte procurorul.

Familia şi rudele tânărului împuşcat mortal de un carabiner la Elizaveta, Bălţi, au ieşit la protest. Oamenii cer ca persoanele vinovate să fie pedespite şi să nu se mai permită ca persoane periculoase să activeze în structurile de ordine. 

Sătenii încearcă să blocheze strada principală la ieșirea din sat.

"Se tem copiii să iasă din casă. Criminali care apără ţara. Vedeţi câte crime sunt în Moldova, pentru că nu se face dreptate", a spus o femeie.

La faţa locului au intervenit şi oamenii legii.

PUBLIKA.MD aminteşte că un tânăr de 23 de ani a fost împușcat mortal de un ofițer din cadrul Inspectoratului General de Carabinieri. Tragedia s-a întâmplat după ce între cei doi a izbucnit un conflict. 

Carabinierul va sta următoarele 30 de zile în arest preventiv. Decizia a fost luată de către magistraţii Judecătoriei Bălţi, sediul Sângerei.

Procurorul Bordei Natalia a declarat că dacă inculpatul va fi găsit vinovat el riscă de la 10 la 15 ani de închisoare.

Citeşte şi: "Am fost AMENINŢAŢI că ne ÎMPUŞCĂ şi pe noi". Martorii povestesc detalii şocante despre crima de la Elizaveta, unde un tânăr a fost ucis de un carabinier

loading...

Lasă un comentariu