PROTEST la Curtea de Apel Chişinău. Victimele EXPLOZIEI de la cafeneaua La Soacra, REVOLTATE: Îşi bat joc

Embed:

Dosarul "La Soacra" bate pasul pe loc. Revoltaţi că nu li se dă un răspuns în privinţa vinoveţilor, victimele exploziei de la cafeneaua din Piaţa Centrală au protestat, astăzi, la Curtea de Apel Chişinău. Aceştia spun că aşteaptă de trei ani un răspuns, dar fără niciun rezultat.

"Trei ani şi nimeni nu ne dă niciun răspuns. Vă este indiferent. La dumneavoastră copilul vă stă acasă, soţul vă este. Da la mine soţia a murit, era însărcinată. Ei îşi bat joc. Se duc la mare, se odihnesc. Dacă ştiu că pleacă în concediu să nu ia dosare, care mai apoi să umble dintr-o mână în alta şi fără a avea un răspuns", a menţionat soţul unei femei care a decedat în urma exploziei de la cafeneaua "La Soacra".

După câteva ore de nervi şi aşteptare la Curtea de Apel, pentru a primi un răspuns de ce nu este numită data de judecată în privinţa persoanelor vinovate, victimele au primit o explicație.

"Dosarul a parvenit la Curtea de Apel Chișinău la data de 4 iulie. A fost repartizat judecătorului care, la data de 15 iulie, și-a luat declarație de abținere. La data de 16 iulie, declarația de abținere a fost admisă. Dosarul a fost transmis la cancelarie pentru repartizare la alt judecător. La data de 16 iulie, dosarul a fost repartizat aleatoriu judecătorului Spoială. Începând cu data de 22 iulie și până la data de 30 august, judecătorul Spoială s-a aflat în concediu anual de odihnă. Respectiv, domnul Spoială a revenit la serviciu, ieri, 2 septembrie, și urmează să decidă asupra datei examinării cauzei, despre care părțile participante la proces vor fi anunțate în mod obligatoriu", a menţionat Adelina Roşca, şef direcţia generalitare de la Curtea de Apel.

PUBLIKA.MD reaminteşte că pe 9 ianuarie 2016, în cafeneaua "La Soacră" de la Piaţa Centrală din Capitală a explodat o butelie de gaz. În urma deflagraţiei au fost rănite 13 persoane, iar patru au decedat.

Proprietarii cantinei sunt cercetaţi penal pentru vătămare corporală gravă din imprudenţă. 

CITEŞTE ŞI: ALERTĂ ÎN CHIŞINĂU. O explozie s-a produs într-o clădire din apropierea Pieţei Centrale. SUNT RĂNIȚI (VIDEO)

Amintim că în ianuarie 2018, învinuiţii în dosarul "La Soacra" au primit pedepse mai dure. În martie 2019, CSJ a decis să expedieze dosarul la reexaminare la CA Chișinău.

CITEŞTE ŞI: NO COMMENT: Urmările exploziei din apropierea Pieţei Centrale într-un minut (VIDEO)

CITEŞTE ŞI: Administratorii cantinei de lângă Piaţa Centrală în care s-a produs explozia, REŢINUŢI

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu