PROTEST la CNA. Simpatizanții partidului Şor cer eliberarea Marinei Tauber şi a Reghinei Apostolova (VIDEO/FOTO)

Embed:

Mii de oameni au venit să protesteze, astăzi, în faţa Centrului Naţional Anticorupție în susţinerea deputaţilor Partidului "Şor" Marina Tauber şi Reghina Apostolova, reţinute ieri de ofiţerii CNA. Manifestanţii cer eliberarea acestora şi o justiţie corectă. 

Protestarii scandează: "dreptate", "libertatea, dar şi "ruşine".

Reprezentanţii Partidului Şor spun că mai mulți cetățeni au afișat pancarte în care cer eliberarea celor două deputate și condamnă actuala guvernare, în special pe președintele Igor Dodon, pe care îl consideră principalul responsabil de atacul asupra deputaților.

"La comanda lui Dodon se face totul acum".

"Libertate lui Marina şi lui Reghina pentru nevinovăție. Vinovăția toată e la Guvern şi la Parlament, acolo toţi sunt ei. Nu-i dreptate".

"Nu-i vinovat nimeni cu nimic. Mai ales doamna Reghina. Eu o ştiu. Ea a fost directoare de şcoală. Ea a lucrat toată viaţa şi acum, poftim, o arestează".

"Am venit să cerem eliberarea doamnei Marina. Noi facem totul pentru ea".

"Doamna Marina venea la întâlnirea cu noi, la Jora de Mijloc şi Orhei, de ce trebuia să fie reţinută ca un infractor. Asta nu e un stat liber".

"Să dea Dumnezeu să lucreze toţi demnitarii noştrii aşa cum lucrează aceste două doamne. Munca lor asiduă, responsabilitatea lor faţă de cetăţeni este remarcabilă. Să schimbi faţa comunei, oraşului, în aşa timp scurt, ceea ce nu au reuşit alţii zeci de ani, înseamnă ceva. Şi dacă aceste două doamne urmează a fi supuse măsurilor preventive în felul acesta e strigător la cer", a menţionat un participant la protest. 

Deputatul Partidului "Şor", Igor Himici susţine că procurorii au încălcat procedura atunci când le-au reţinut pe colegele lui. Mai mult, Himici spune că, prin acest show, guvernarea a încercat să sustragă atenţia cetăţenilor de la semnarea unui nou acord politic între membrii Alianţei Kozak PSRM-ACUM.

"Pur şi simplu au sustras atenţia oamenilor. În momentul când Marina Tauber şi Reghina Apostolova au fost reţinute, Parlamentul încă nu votase retragerea imunităţii lor parlamentare. Ele erau în funcţia de deputat al Republicii Moldova", a spus deputatul Partidului "Şor", Igor Himici.

Procurorii ar fi încălcat şi alte proceduri, spun protestatarii.

"Sunt ferm convins că dacă procurorul pe caz îi dădea o citație doamnei Marina Tauber, cu invitarea sa la audiere, la discuţie, la declaraţii pe care să le dea în formă scrisă, doamna Marina se prezenta la acea oră, în acel loc şi fără întârziere. Această reţinere este un abuz. Este o chestie foarte, foarte murdară."

Totodată, într-o postare pe facebook, preşedintele Partidului "ŞOR", Ilan Şor, a îndemnat echipa să fie unită şi să facă faţa presiunilor. Şor a avut un mesaj şi pentru Igor Dodon.

"Ieri, ai demonstrat nu doar că nu eşti bărbat, dar şi că eşti un fricos. Numai un fricos poate să ridice mâna la două femei. Blocul "ACUM" împreună cu socialiştii au creat un monstru în persoana lui Dodon. Noi vom învinge acest monstru. În scurt timp, situaţia se va schimba, îi îndemn pe colegii mei de partid să se unească. Noi ne vom apăra şi vom învinge", a scris preşedintele Partidului "ŞOR", Ilan Şor.

Amintim că, ieri, în timpul reţinerii celor doi deputaţi ai Partidului "Şor", mai mulţi orheieni au vrut să-i oprească pe ofiţerii CNA. Potrivit lor, un bărbat cu dizabilităţi s-a aruncat pe capota automobilului în care se afla Tauber.

Acum o lună şi Ilan Șor a fost lipsit de imunitatea parlamentară, după ce procurorul general interimar, Dumitru Robu, a venit cu o solicitare similară. În iunie 2017, Ilan Şor a fost condamnat la şapte ani şi şase luni de închisoare, fiind acuzat de escrocherie și spălare de bani, în unul dintre dosarele ce vizează devalizarea Băncii de Economii, a Băncii Sociale și a Unibank.

Totodată, procurorii au pornit un dosar pe faptul trecerii ilegale a frontierei de stat de către Ilan Şor, în perioada 14 – 17 iunie, faptă care se pedepseşte cu închisoare de până la doi ani.

Citeşte şi: PERCHEZIŢII în casa Reghinei Apostolova şi a Marinei Tauber. Ce ar fi ridicat procurorii în urma descinderilor

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu