PROTEST la Bubuieci: Mai mulţi localnici au blocat drumul care duce spre imensa groapă de gunoi (FOTO)

Embed:

Zeci de locuitori ai comunei Bubuieci au blocat astăzi, pentru aproape cinci ore, accesul camioanelor regiei Autosalubritate spre groapa de gunoi din apropierea localităţii. Oamenii spun că nu mai pot suporta mirosul urât şi spun că deșeurile depozitate în apropierea caselor lor le pune viața în pericol.  

La rândul lor, reprezentanții regiei Autosalubritate spun că groapa va fi închisă doar atunci când va fi reluată transportarea deșeurilor la Țânțăreni, Anenii Noi. Asta ar fi posibil doar după ce autoritățile vor reuși naționalizarea terenului pe care este amenajată groapa de gunoi.

Totuși, în urma discuțiilor cu reprezentanții autorităţilor municipale, localnicii au acceptat suspendarea protestului până mâine dimineață, când este așteptat primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă. 

Groapa de gunoi se află la doar 800 de metri de casele oamenilor. Localnicii spun că aceasta este o sursă de poluare și infecții, care le pune viaţa în pericol.

Groapa de gunoi din Bubuieci activează din 2010. Cea mai recentă autorizaţie, oferită în mai 2016, este valabilă până în 2021.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu