Protest la ANRE: Social-democraţii solicită instituţiei să nu accepte majorarea tarifelor la energia electrică

Embed:

Membrii Partidului Social-Democrat sunt nemulţumiţi de intenţia distribuitorului Gas Natural Fenosa de a majora cu 14 la sută tarifele pentru energia electrică. Zeci de simpatizanţi şi membri ai PSD au ieşit astăzi la protest şi au cerut ANRE să nu examineze cererea de majorare. Reprezentanţii ANRE spun că vor examina atât solicitarea distribuitorului, cât şi cerinţele protestatarilor.

Protestatarii au acuzat distribuitorii şi instituţiile statului de promovarea unor politici care nu protejează oamenii.

"Aceşti distribuitori, aceşti monopolişti care răspund de piaţa energetică din Moldova, au o înţelegere de cartel. Ei sunt interesaţi de promovarea intereselor financiare atât ale lor, în calitate de distribuitori, dar şi ale celor care le vând energia electrică", a menţionat vicepreşedintele PSD, Sergiu Coropceanu.

Directorul ANRE neagă acuzaţiile.

"Agenţia va stabili tarifele în conformitate cu metodologia, care a fost aprobată. Este straniu că atunci când este vorba de stabilirea metodologiei, nimeni nu are propuneri. Acum, când este vorba să aplicăm această metodologie, toţi consideră că nu trebuie să majorăm tarifele, toţi au păreri", susţine directorul ANRE, Victor Parlicov.
 
"Vreau să cred că cei de la conducere au instinctul autoconservării şi nu vor mai face experimente pe oameni", a spus un bărbat.

"Folosim tare multă lumină şi o să ne afecteze, salariul e mic în Moldova", susţine o persoană.

Agenţia suţine că este în aşteptarea altor două solicitări din partea RED Nord şi RED Nord-Vest. Gas Natural Fenosa a solicitat, recent, majorarea cu 14 la sută pentru consumatorii conectaţi la reţelele cu tensiune joasă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu