Protest inedit în SUA după masacrul din Florida. Americanii îşi distrug armele personale

Embed:

Americanii îşi distrug armele personale în semn de protest faţă de masacrul comis într-o şcoală din Florida. Oamenii postează pe reţelele de socializare înregistrări cu momentul în care taie ţevile puştilor sau pistoalelor pe care le deţin. 

Acest bărbat a tăiat în două o puşcă de asalt AR-15, similară celei utilizate de asasinul care a ucis 17 oameni în ziua de Sfântul Valentin. Se estimează că 12 milioane de americani deţin acest tip de armă semi-automată.

"Nu pot trăi ştiind că arma mea există şi că ar putea fi folosită pe viitor într-un masacru precum cel comis în Florida."

Şi nu este singurul american care a adoptat această modalitate de protest. Mulţi alţii au luat această decizie pe fondul dezbaterilor din Statele Unite referitoare la înăsprirea legislaţiei referitoare la comercializarea şi deţinea armelor. Cel de-al doilea amendament din constituţia Statelor Unite, adoptat în secolul al 18-lea, garantează dreptul oamenilor de a avea arme personale.


1.07"Pot fi sigură că această armă nu va răni niciodată pe nimeni dacă această armă va dispărea.1.11 MUSCĂ 1.36 Nu voi permite ca Al Doilea Amendament să fie folosit ca argument atunci când copiii noştri devin victime. Alte ţări nu au astfel de probleme."1.45

Pe reţelele de socializare au apărut numeroase mesaje cu hashtagul #oneless (UANLES) în care oamenii postează imagini sau înregistrări cu armele distruse.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu