PROTEST INEDIT cu Andrei Năstase în centrul Capitalei! În ce ipostază jenantă l-au vazut trecătorii pe liderul PPDA. Reacţia lui Năstase (FOTO)

Embed:

Jurnalistul Vadim Ungureanu a fost reținut pentru huliganism. Ziaristul a adus în fața primăriei Chișinău o sculptură care face referire la renumita statuie a băieţelului din Bruxelles care urinează într-o fântână. Aşa-zisa operă are capul liderului Partidului "DA", Andrei Năstase.

Potrivit jurnalistului, astfel el a vrut să-i amintească politicianului despre lipsa toaletelor publice în Capitală. Vadim Ungureanu susține că după ce i-a propus candidatului la primăria Chișinău, Andrei Năstase, să includă în programul său electoral un punct ce ar viza amenajarea toaletelor publice în oraş, acesta l-a amenințat cu răfuială fizică.

"Acesta este cel care se cere a fi numit politician, care face pipi peste tot ce înseamnă valori democratice. Face pipi peste părerea oamenilor şi peste libertatea de exprimare", a spus Vadim Ungureanu, jurnalist.

Sculptură a stârnit interesul trecătorilor, care s-au grăbit să facă poze cu ea.

"Năstase?! De ce el....?! E super! O idee hazlie!"

"S-au distrat băieții. Măcar ceva interesant a apărut în acest oraș, pentru că era cam plictisitor."

Unul dintre locuitorii Capitalei a propus ca sculptura să fie păstrată pentru istorie și viitoarele generații.

" De ce trebuie să o distrugem, ce folos, haideţi să o acoperim cu bronz şi să o păstrăm în muzeu. Şi generaţiile care vin o vor privi, alţii vor aplauda, altii vor râde, iar alţii o vor critica".

În schimb angajații oficiului central al Poștei Moldovei s-au arătat nemulțumiți de faptul că statuia este îndreptată spre clădirea poștei, iar protagonistul acesteia își face nevoile în direcția lor.

" Cum aşa să întorci statuia în faţa poştei? Trebuie să aibă un pic de stimă", a spus un angajat al oficiului poştal.

În scurt timp, la fața locului au apărut și poliţiştii, care au izolat locul unde a fost adusă statuia.

" Eu aici mătur, aici este spaţiul meu. Dimineaţă când am măturat nu era nimic, mă uitam, credeam că este ambulanţa, când colo, această frumuseţe"

Ziaristul a fost reținut pentru huliganism.

" Hulihanismul nu se sancţionează grav. Se aplică o amendă de la 300 până la 1500 de lei, sau poate fi sancţionat prin muncă în folosul comunităţii de la 10 până la 60 de ore de către instanţa de judecată" a spus Dinu Savciuc, şeful Inspectoratului sectorului Centru.

Mai târziu, sculptura a fost evacuată în calitate de probă în dosarul inițiat de poliţie. Drept replică acţiunii lui Ungureanu, o susţinătoare a Platformei DA a organizat un antiprotest la kilometrul zero din Chişinău.

Supărat pe acțiunea lui Vadim Ungureanu, Andrei Năstase l-a comparat pe jurnalist cu o muscă.

"Dacă m-aș opri la fiecare zumzăit de muscă, nu aș mai ajunge la destinație", a spus Andrei Năstase.

Ulterior, în presă au apărut informații precum că Platforma DA ar fi venit cu o replică la protestul organizat de jurnalistul Vadim Ungureanu.

O publicație online a plasat o fotografie în care o susținătoare a Platformei DA și PAS a venit la Km 0 din Chișinău cu o pancartă însoțită de mesajul „Silvia Radu la gunoi, Ion Ceban la stână”.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu