Protest în oraşul Codru

Embed:

Primarul oraşului Codru este acuzat de către localnici, că ar fi vândut ilegal 60 de ari de teren, din parcul de pe strada Costiujeni. În prezent, pe această suprafaţă se construiesc case de locuit. Revoltaţi, localnicii au protestat şi au cerut de urgenţă stoparea lucrărilor.

Protestatarii spun că primarul Vitalie Mazur l-ar fi constrâns pe arhitectul oraşului Codru, să semneze actul privind autorizaţia pentru construcţiile din parc.

Primarul însă, dezminte acuzaţiile. „Eu nu oblig pe nimeni, fiecare îşi face atribuţiile conform funcţiei. Eu nu pot să spun să execute ceva neîntemeiat, să opresc construcţia”, a declarat Vitalie Mazur, primarul oraşului Codru.

"Sunt defrişaţi 62 de ari de pământ, sunt defrişaţi arbori şi ne trezim cu o pustietate" ; "Vin pe teritoriul parcului să construiască nişte oameni absolut străini, care nu au nici o atribuţie cu teritoriul nostru din orăşelul Codru"; "Aceşti băieţi foarte şmecheri, foarte hâtri, pentru că sunt jurişti, ştiu cum să încalce legea şi să nu fie pedepsiţi", se plâng localnicii.

Construcţiile în parcul din orăşelul Codru au început în 2005. În 2007, acestea au fost stopate, iar pe 1 aprilie, anul curent, primarul localităţii a autorizat reluarea lucrărilor.

Lasă un comentariu