Protest în masă în mai multe oraşe din Mexic. Mii de oameni acuză poliţia de crimă organizată

Embed:

Manifestaţie în masă în mai multe oraşe din Mexic. Mii de oameni au ieşit în stradă după ce 28 de cadavre au fost descoperite în apropiere de localitatea Iguala, în statul Guerrero, la câteva zile de la dispariţia a 43 elevi. Oamenii dau vina pe poliţia locală, pe care o acuză de crimă organizată.

Străzile din Mexico City au fost luate cu asalt de miile de manifestanţi care au blocat traficul din centrul oraşului. Oamenii au adus cu ei poze ale tinerilor dispăruţi acum mai bine de 10 zile.

"Este un protest faţă de această serie de crime monstruoase, inacceptabile", a zis un bărbat.

"Mi-am pierdut nepotul şi vreau dreptate. L-au ucis cu sânge rece. Vrem dreptate, este tot ceea ce cerem", a spus un alt bărbat.

O manifestaţie similară a avut loc şi în regiunea Chiapas. Oamenii au purtat măşti de culoare neagră şi au purtat pancarte în susţinerea tinerilor dispăruţi.

Cel puțin 28 de cadavre, unele dezmembrate, au fost descoperite în şase gropi din apropiere de Iguala, în statul Guerrero. Potrivit autorităţilor, corpurile neînsufleţite au fost stropite cu o substanţă inflamabilă şi apoi incendiate. Anterior, trei autobuze care transportau elevi au fost atacate de necunoscuţi, iar rudele victimelor cred că printre agresori erau şi poliţişti.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu