Protest în faţa Primăriei Capitalei. Mai mulţi angajaţi Moldpresa, nemulţumiţi că ar putea rămâne fără loc de muncă

Embed:

Nemulţumiţi că ar putea rămâne fără loc de muncă, mai mulţi angajaţi ai Întreprinderii de Stat "Moldpresa" au protestat, în această dimineaţă, în faţa primăriei Capitalei. Vânzătorii de ziare cer autorităţilor municipale să nu închidă gheretele unde lucrează.

Temerile oamenilor vin după ce edilii au anunţat anterior că vor evacua toate chioşcurile din centrul Chişinăului.

Cei peste 50 de vânzători au protestat timp de jumătate de oră:

"Protestăm ca să nu ne închidă gheretele, oamenii trebuie să citească presa, că nu încurcă pe nimeni când omul se opreşte în staţie şi ia un ziar, o cafea".

"Pensionarii citesc, tinerii nu citesc, însă, pensionarii cumpără şi rusească, şi ucrainească, şi evreiască, de toate avem".

"Am depus foarte mult efort ca să deschidem chioșcurile, în fiecare an noi le reparăm, le vopsim, investim în ele, vindem presă, aducem lucruri interesante pentru popor. Mulţi colegi, prieteni, ne spun că au un disconfort că nu pot să procure ziare", a menţionat Dumitru Climov, manager chioşcuri "Moldpresa"

Un reprezentant al vânzătorilor a fost invitat la o discuţie cu secretarul interimar al Consiliului municipal. În trei zile la şedinţa aleşilor locali va fi dezbătut un nou proiect cu privire la desfăşurarea activităţii de comerţ stradal. Acesta prevede ca toate gheretele de pe străzile centrale ale Capitalei, dar şi din parcuri şi grădini publice să fie evacuate, pentru a nu afecta imaginea oraşului.

Reprezentantul primăriei le-a spus protestatarilor că documentul ar putea fi modificat, iar chioșcurile care comercializează presa să activeze în continuare.

"Doleanța respectivă a fost transmisă primarului general interimar, domnului Ruslan Codreanu, astfel, în trei zile, noi vom convoca o şedinţă cu pretorii de sector, cu reprezentanţii direcţiei arhitectură şi direcţia centrală comerţ, şi o să luăm o decizie anume la gheretele care comercializează presa", a subliniat Adrian Talmaci, secretar interimar al Consiliului municipal Chişinău.

Oamenii aşteaptă ca municipalitatea să vină cu soluţii pentru problema lor:

"Au spus că în 2-3 zile vor lua o decizie pentru problema noastră, dacă nu vor găsi o soluţie, noi venim din nou aici".

"Nu ştiu ce va fi mai departe. Vom ieşi din nou, vom cere din nou".

La chioşcurile "Moldpresa" lucrează în jur de 500 de vânzători.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu