Protest în faţa Parlamentului. Oamenii au anunţat GREVA FOAMEI şi cer ca Igor Dodon să fie investigat pentru trădare de ţară (FOTO)

Un grup de oameni au mers în această dimineaţă la Parlament şi au cerut demiterea preşedintelui ţării, Igor Dodon. 

Persoanele venite să protesteze au anunţat greva foamei şi spun că vor sta în corturi în faţa Parlamentului până când autorităţile le vor îndeplini cerinţele.  Ei cer ca pe numele lui Dodon să fie emis mandat de arestare pentru trădare de patrie.

"Noi, Urmaşi ai Dacilor, cetăţeni ai Republicii Moldova, anunţăm greva foamei pentru demiterea preşedintelui Igor Dodon. Rugăm Parlamentul şi Procuratura Generală să-l suspende din funcţie şi să emită mandat de arest pentru trădare de ţară, spionaj în favoarea Federaţiei Ruse, implicarea în furtul miliardului", este mesajul oamenilor veniţi să protesteze în faţa Parlamentului.


"El este sponsorizat de Rusia, asta s-a dovedit prin video, el a confirmat că primește lunar până la un milion, o altă ieșire nu este, decât să protestăm", a spus o femeie.

"Omul nu înţelege că el nu-i pentru acest post, nu-i pentru acest popor, el a vândut ţara, el e om trădător, el e un criminal, dacă vreţi", a afirmat un protestatar.

"Tot ce se întâmplă, în ultima perioadă, demonstrează încă o dată că acest cetăţean, intitulat preşedintele ţării subordonează pas cu pas instituţiile statului sub el, adică sub influenţa Federaţiei Ruse. Iar dacă această alianţă care s-a creat nu înţelege acest lucru, înseamnă că cetăţenii trebuie să-i informeze", a declarat Vasile Costiuc, preşedintele Partidului "Democraţia Acasă".

Dimineaţă, pe lângă corturile instalate în faţa Parlamentului, a trecut deputatul PAS, vicepreşedintele legislativului, Mihai Popşoi, care a fost luat la rost de către protestatari. 

Oamenii susţin că şi Mihai Popşoi trebuie să-şi dea demisia pentru acţiunile sale din ultima perioadă: "Acum s-a demonstrat că el i-a mită lunar câte un milion şi noi nu vom pleca de aici, vom ţine greva foamei până când se hotărăşte întrebarea".

"Aveţi tot dreptul", a venit cu o replică Popşoi.

Publika.md a prezentat mai multe probe VIDEO care demonstrează că Igor Dodon este un agent rus, misiunea căruia este de a duce până la capăt aşa-numitul "Plan Kozak" de federalizare a Republicii Moldova. 

CITEŞTE ŞI: FILMUL TRĂDĂRII: Cum şi-a vândut ţara IGOR DODON pentru 30 de arginţi

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu