Protest în faţa Ministerului Agriculturii şi Mediului. Manifestanţii au cerut declararea crizei de mediu

Embed:

Protest la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului. Zeci de oameni şi-au manifestat nemulţumirea faţă de indiferenţa unor politicieni faţă de problemele ecologice din ţara noastră.

Aceştia s-au prefăcut morţi chiar în faţa instituţiei şi au cerut guvernării să întreprindă cât mai curând măsuri concrete împotriva degradării mediului. În caz contrar, protestele vor continua.

AMB RO "Vrem criză de mediu, vrem criză de mediu, vrem criză de mediu! "

Protestatarii s-au arătat îngrijoraţi de faptul că problema mediului este neglijată de autorităţi. Aceştia au cerut declararea crizei de mediu în ţară. Oamenii au adus pungi şi obiecte din plastic, dar şi măşti de protecţie, pentru a le arăta funcţionarilor cum va arăta viitorul.

 "Am venit aici să protestăm împotriva neacțiunii. Am venit să murim în faţa ministerului, deoarece asta se întâmplă, dar se întâmplă foarte încet. Adică avem apele poluate, avem aerul poluat, avem solul poluat."

 "vrem să trimitem un semnal autorităţilor referitor la problema riscului de la rămâne fără mai mult de un milion de specii genetice. Noi sperăm să fie interzis vânatul şi să fie scos din programul de guvernare irigarea din sursele subterane."

"Trebuie să ne trezim, atât populaţia, ca să pună presiuni pe administraţie, cât şi administraţia să înceapă să întreprindă ceva acţiuni."

Pentru a liniști spiritele, în faţa protestatarilor a venit ministrul Georgeta Mincu, care a fost luată la rost pentru că programul de guvernare nu prevede acțiuni clare pentru reducera poluării.

 "Eu cred că putem să ne declarăm într-o criză de mediu, într-o criză de protecţie a mediului. Sperăm să reuşim, noi dezvoltăm acum instrumente de aplicare a legislaţiei", a spus GEORGETA MINCU,ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi a Mediului.

Chiar dacă le-au fost făcute mai multe promisiuni, oamenii au rămas nemulţumiţi şi au spus că sunt în aşteptarea faptelor concrete.
 "Nu suntem mulţumiţi şi nu vom fi mulţumiţi atâta timp cât în ţară nu este ordine."

 "Deci nu a avut nici un sens noi cerem acţiuni în continuare şi de asta protestul a fost într-o astfel de manieră. Pentru că noi cerem acţiuni şi nu vorbe."

În prezent, în lume, în peste 700 de oraşe a fost declarată criză de mediu.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu