Protest în faţa Guvernului. Câţiva tineri i-au cerut premierului Maia Sandu să aibă demnitate

Protest în faţa clădirii Guvernului. Un grup de tineri i-au cerut premierului Maia Sandu să aibă demnitate şi să ia atitudine. Aceştia sunt nemulţumiţi de faptul că Guvernul închide ochii la mai multe declaraţii scandaloase pe care le-a făcut Igor Dodon de la tribuna ONU, acum câteva zile.

Una dintre acestea este faptul că după înghețarea conflictului transnistrean în regiune nu a explodat niciun obuz. Însă, tinerii le aduc aminte demnitarilor despre Vadim Pisari, tânărul care a fost împuşcat în 2012 de către un soldat rus din cadrul misiunii de pacificare.

"Este o reacţie la discursul pe care l-a avut Igor Dodon la tribuna ONU. Vrem să cunoaştem poziţia Guvernului şi a Maiei Sandu pentru că tribuna ONU este o platformă unde se expune poziţia Guvernului şi vrem să ştim dacă Maia Sandu este de acord cu tot ce a spus Igor Dodon", a spus preşedintele Tineretului Democrat Chişină, Vadim Jora.

Premierul Maia Sandu a declarat pentru presă că opinia şefului statului nu reflectă poziţia Guvernului. Mai mult, prim-ministrul a menţionat că preşedintele Igor Dodon nu a avut suficientă bărbăţie să ceară la ONU retragerea trupelor ruse de pe teritoriul ţării noastre, aşa cum au făcut-o toţi liderii ţării.

Iar Ministerul de Externe a transmis printr-un comunicat de presă că faptul că de la tribuna ONU nu a fost reiterat în mod expres demersul țării noastre privind retragerea completă și necondiționată a forțelor militare ruse de pe teritoriul Republicii Moldova reprezintă o abordare dezechilibrată a politicii externe.

Reamintim că Vadim Pisari, a fost omorât în data de 1 ianuarie 2012, la vârsta de 18 ani, în apropierea postului forţelor de menţinere a păcii de la Vadul lui Vodă. Tânărul a fost împuşcat de un militar rus şi s-a stins din viaţă la Spitalul de Urgenţă din Chişinău. Rusia i-a luat apărarea pacificatorului şi l-a declarat nevinovat.

Avocaţii familiei Pisari s-au adresat la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, care a obligat Rusia să achite despăguburi în valoare de 40 de mii de euro.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu