Protest în faţa ANRE. Socialiştii sunt nemulţumiţi de scumpirea carburanţilor

Embed:

"Jos tarifele liberale", "Opriţi creşterea preţurilor", "Ajunge să furaţi". Cu astfel de slogane au protestat astăzi membrii Partidului Socialiştilor şi activiştii "Gărzii tinere", în faţa Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

Protestatarii sunt indignaţi că ANRE nu ia atitudine faţă de scumpirile în lanţ ale carburanţilor, care s-au produs în ultimele săptămâni. Potrivit socialiştilor, majorarea preţurilor este o "consecinţă a politicii fiscale draconice a statului şi a lipsei de reacţie a celor de la ANRE".

"Guvernanţii vor să compenseze deficitul financiar din contul majorării accizelor şi a impozitelor, însă efectul advers al acestei politici este majorarea preţurilor la aproape toate produsele", se precizează într-un comunicat al Partidului Socialiştilor.

De asemenea, protestatarii condamnă "politica iresponsabilă şi antipopulară" a autorităţilor în ceea ce priveşte tarifele şi preţurile exagerate la serviciile energetice, atenţionând că majoritatea cetăţenilor este practic în incapacitatea de a face faţă acestora. Potrivit socialiştilor, doar în municipiul Chişinău la aproximativ 1000 de familii le-au fost puse sub sechestru apartamentele, iar alte mii de dosare se află în instanţele de judecată.

Vicedirectorul instituţiei, Nicolai Raileanu, îi contrazice însă pe protestatari. El spune că, dimpotrivă, ANRE încearcă să evite creşterea preţurilor, pentru căldură şi carburanţi, care riscă să explodeze la insistenţa unor întreprinderi precum "Мoldova-Gaz".

Publika.md aminteşte că, ieri, mai multe staţii PECO din Capitală au afişat preţuri mai mari la benzină şi motorină. Astfel, carburanţii s-au scumpit cu 50 de bani.

Benzina cu cifra octanică 95 costă, acum, 17,60 lei/litru, iar preţul motorinei a ajuns la 16,70 lei, faţă de 16,10 lei cât era anterior.

Acum două săptămâni, mai multe companii petroliere au scumpit gazul lichefiat cu 50 de bani pentru un litru. Acum, un litru de gaz lichefiat costă nouă lei şi 27 de bani.


loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu