PROTEST în centrul capitalei! Ce au cerut şi ce au scandat manifestanţii

Embed:

Protest în centrul Capitalei. Zeci de oameni au scandat în susținerea unui guvern proeuropean. La manifestație au participat și câțiva candidați pe listele partidului "Patria" la alegerile parlamentare, formațiune cunoscută pentru mesaje antieuropene și care promovează o politică prorusească.

Participanții la protest au fost mobilizați pe rețelele de socializare și au cerut crearea unei coaliții proeuropene:

"Am venit aici pentru viitorul acestei mici ţări, pentru viitorul copiilor mei. Ca să nu vreu să plec din această ţară".

"Am ieşit în stradă pentru că am votat parcursul european".

La protest au participat și membri ai Mișcării Populare Antimafie, împreună cu liderul acesteia, Sergiu Mocanu. Până nu demult aceștia au criticat dur partidele proeuropene, inclusiv liberalii. Acum aceștia au declarat că susțin Partidul Liberal .

"Le-am spus oamenilor să treacă peste supărările și greșelile pe care le-a făcut. Să sperăm că vom merge în continuare. Eu cred că Ghimpu nu are nevoie de funcții guvernamentale", a menţionat Sergiu Mocanu.

Printre manifestanți a fost observat și fostul comunist Alexandr Petkov, în prezent susținător al Partidului prorusesc "Patria", care cere denunțarea acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Acesta a refuzat să explice participarea sa la un miting de susținere a unei guvernări proeuropene.

Participarea unor politicieni care sunt împotriva integrării europene a Moldovei la un miting de susținere a unei guvernări proeuropene este stranie, consideră unii comentatori politici.

"A fost un protest care, după mine, nu are ţintă clară cu participanţi care împărtăşesc idei foarte şi foarte diferite de la neolibealism până la neobolşevism. Este o încercare de a-şi exterioriza nemulţumirile acelor care au pierdut alegerile şi mă refer aici la adepţii lui Renato Usatîi", a precizat comentatorul politic Valeriu Reniţă.

După aproape două luni de negocieri la care a participat și Partidul Liberal, liderii PLDM și PDM au semnat Acordul prin care au pus bazele Alianţei pentru o Moldovă Europeană.

Noua coaliție de guvernare va continua parcursul european al țării. Atât Marian Lupu, Vlad Filat, cât și reprezentanții comuniștilor au declarat că reprezentanții PCRM nu vor face parte din guvernare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu