Protest în Capitală: Mai mulţi tineri au pichetat Ambasada Rusiei după miezul nopţii VIDEO

Embed:

Un protest inedit a avut loc în Capitală. Ambasada Rusiei a fost pichetată, după miezul nopţii, de mai mulţi activişti ai Platformei Civice "Acţiunea 2012". Manifestanţii au protestat faţă de consecinţele Pactului Molotov-Ribbentrop, semnat acum 73 de ani la Moscova.

Tinerii au rupt harta pe care Basarabia este anexată la Uniunea Sovietică.

"E un pact criminal, care de fapt, a lăsat o lacrimă naţiunii române, pentru că prin acest pact, Basarabia, nordul Bucovinei şi ţinutul Herţa au fost rupte de la România. Noi îl condamnăm şi cerem să se revadă şi să se facă dreptate", a declarat un protestatar.

"Am venit să condamnăm acel act care s-a întâmplat cu 73 de ani în urmă, să arătăm că acele greşeli ale trecutului trebuie reparate", a menţionat o tânără.

Potrivit organizatorilor, scopul acestei acţiuni este condamnarea Pactului Molotov-Ribbentrop, semnat pe 23 august 1939, prin care Uniunea Sovietică şi Germania nazistă şi-au împărţit sferele de influenţă în Europa.

"Am venit aici, în faţa Ambasadei Ruse, pentru a organiza un flash mob, prin care să exprimăm condamnarea actului care a avut loc pe 23 august, 1939, atunci când comuniştii şi naziştii şi-au dat mâina prin cei doi miniştri de Externe şi au semnat un tratat de neagresiune dintre URSS şi Germania nazistă, care avea şi un protocol adiţional secret ce prevede inclusiv anexarea Basarabiei de către URSS", a spus Constantin Codreanu, reprezentant Platforma Civică "Acţiunea 2012".

Tinerii susţin că au venit să picheteze Ambasada Rusiei după miezul nopţii, deoarece pactul a fost semnat la Moscova în jurul orei două noaptea.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu