Protest în Bucuresti după ce Senatul a refuzat ridicarea imunității lui Gabriel Oprea

Câteva mii de oameni au protestat în fața Palatului Parlamentului din București față votul din Senat privind ridicarea imunității lui Gabriel Oprea. Oamenii au fost pașnici și au declarat reporterului Digi24 că au venit la protest pentru a lua atitudine față de decizia paralementarilor de a respinge cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul senatorului Gabriel Oprea.

Circulația a fost blocată în zonă, iar protestul a fost unul pașnic.

Oamenii au declarat că vor să tragă un semnal de alarmă față de decizia senatorilor în cazul Gabriel Oprea. Protestatarii au spus că sunt împotriva imunității în general și că orice politician asupra căre este suspect în vreun dosar ar trebui să ajungă în fața justiției.

De asemenea, la protest au fost 300 de jandarmi. Protestatarii și jandarmii au stat de vorbă, având în vedere că mitingul nu este autorizat, și a fost desemnat un perimetru pentru manifestanți.

Protestatarii au ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor incendiului din Clubul Colectiv.

CITEŞTE ŞI: DNA cere aviz de la Senat pentru Gabriel Oprea. Este acuzat de ucidere din culpă

Publika.MD amintește că Direcția Națională Anticorupție din România a cerut ridicarea imunității senatorului Gabriel Oprea, acesta fiind acuzat de ucidere din culpă, în cazul lui Bogadan Gigină.

Procurorii notează că există indicii rezonabile în sensul că Oprea este cel care a impus, folosindu-se de ascendentul pe care demnitatea deținută i-l conferea, ca deplasarea să se facă cu viteză foarte ridicată, cauză care a contribuit la producerea accidentului rutier care a dus la decesul victimei Gigină Bogdan-Cosmin.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu