Protest de Ziua Independenței la Monumentul lui Ștefan cel Mare: Nu sunt mulţumiţi de actuala guvernare (FOTO, VIDEO)

Embed:

Protest de Ziua Independenței la Monumentul lui Ștefan cel Mare. În timp conducerea ţării depunea flori, un grup de tineri de la Mişcarea "Ocuppy Guguţă" au manifestat în spatele monumentului. Aceştia aveau pancarte pe care scria "Asta nu-i dezoligarhizare" sau "Vorbe Goale". Tinerii s-au arătat nemulţumiţi şi de numărul mare agenţi de pază şi poliţişti, în condiţiile în care actuala guvernare a promis transparenţă şi că va fi aproape de popor.

"Suntem cetăţeni care nu sunt mulţumiţi de actuala guvernare şi credem că nu doar noi, dar şi toţi oamenii care se află în opoziţie ar trebuie să fie la acest protest."

"Deocamdată am fost rugaţi insistent de către patru reprezentanţi ai forţelor de ordine să ne autoevacuăm. Am decis să rămânem. Vrem să fim văzuţi de către reprezentanţii Guvernului, pentru că avem nişte mesaje pe care vrem să le transmitem. "

Agenţii de pază au încercat să alunge pe tineri de lângă statuia lui Ştefan cel Mare la care oficialii urmau să depună flori, dar nu le-a reuşit. Aşa că protestatarii le-au transmis mesajele celor de la guvernare. S-au oprit să-i asculte premierul Maia Sandu şi ministrul de Interne, Andrei Năstase.

Maia Sandu i-a spus unui protestatar că are o pancartă cu mesaj greşit. Acolo scria "Asta nu-i dezoligarhizare".

"Eu cred că e greşit ce scrieţi dumneavoastră aici, cred că trebuie să spuneţi "Asta nu e depolitizare", pentru că dezoligarhizarea se întâmplă, pe partea depolitizării avem nişte carenţe. - Dar se întâmplă foarte încet. - Conform legii. Trebuie să mergem după regulamente. Trebuie să scrieţi acolo "Asta nu-i depolitizare", aici aş fi de acord cu dumneavoastră. ", a spus Sandu. 

Iar Andrei Năstase a încercat să se scuze.

"Noi vrem să facem din Republica Moldova un stat de drept, cu drepturi şi libertăţi respectate"

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu